Lucia

Glad Lucia! Ja idag är det Lucia men i år har inte skolorna och förskolorna några luciatåg. Man får väl se Lucia på tv istället antar jag.

I år är det ju dessutom två högtider på samma dag.

Det är tredje advent. Kan inte minnas när det senast var Lucia på advent. Men det måste väl ha hänt någon gång tidigare. Det känns lite ovant i alla fall. Och passar inte in i advents versen/dikten man brukade läsa när man gick i skolan.

Inte för att det egentligen spelar någon roll. Tyckte bara att det var lite ovanligt. Så idag får vi tända våra adventsljus och se Lucia på tv.

Igår kom det lite snö här. Det snöade faktiskt ganska stora flingor ett tag. Såg så härligt ut. Och det var riktig kramsnö. Jag provade.

Sån snö som alla barn älskar. Mina barnbarn hade haft snöbollskrig med föräldrarna, när de var ute i skogen och hämtade julgran.
Men tyvärr började det regna sent på kvällen. All snö regnade bort. Så nu är det lika grått och trist utanför mitt fönster igen.

Jag ska ändå gå en promenad senare, efter lunch. Igår var jag inne hela dagen. Jag behöver få lite frisk luft och röra lite på mig. 

Jag har lite svårt att få någon riktig julkänsla i år. Jag som älskar jul och brukar svämma över av julstämning annars. Men i år känns det inte riktigt som det brukar. Det beror nog på att det är så grått och trist ute. Såg på tv att vi och många andra platser i landet, hade haft 0 soltimmar i december hittills. Här hade vi inte många soltimmar i november heller.

Att vandra omkring i detta eviga skymningsljus eller snarare brist på ljus. Gör att man blir ovanligt trött. Och att julkänslan inte infunnit sig riktigt ännu. Men det hjälper inte att gnälla. Så nu slutar jag med det.

Hur ni än firar eller inte firar Lucia och tredje advent så hoppas jag att ni får en riktigt fin dag. Var rädda om er och om varandra.
KRAM

Kommentarer

  1. Missade Luciafirandet på tv:n i morse, men det tredje ljuset är tänt.
    Typiskt när det kom snö att det regnade bort igen.
    Ha en fin dag nu.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag hoppas att det kommer lite snö till jul i alla fall. Jag vill ha en vit jul.
      Hoppas du har haft en fin helg
      Kram

      Radera
  2. Får titta på Lucia på svtplay. Sov när det var i morse.
    Tråkigt väder här också. Och snart är vi inne i julveckan.
    Dagarna går fort nu.
    Ha en skön söndag.
    Kram S

    SvaraRadera
  3. Ja dagarna går verkligen fort.
    Bara 11 dagar kvar till julafton.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning