Höst med ett stänk av sommar

Ny dag. En regnig dag här. Men ganska varmt ändå och helt vindstilla. +14 grader. Jag ska snart klä på mig och ta min vanliga promenad. Med paraplyet och nog regnjacka och gummistövlar.

Katter brukar inte tycka om regn. Men min lilla katt fröken älskar regn. Vet inte hur det kommer sig. Varje gång det regnar är hon jätteivrig att få komma ut. Sedan är hon ute i timmar innan hon kommer hem alldeles blöt i pälsen.

Just nu är vi inne i en period mellan sommar och höst. Årstiderna har smält ihop lite på något sätt. Fortfarande varmt men mörkare, svalare luft men fortfarande grönt överallt. 

Träden har börjat att skifta färg och få lite av höstfärgerna i löven nu. Men samtidigt så blommar det för fullt i alla rabatter.


Till och med i gräsmattorna kommer det upp prästkragar lite här och där fortfarande. En och annan blåklocka ser man också komma upp.



Och bland löven som fallit ner på gräset blommar klövern fortfarande för fullt. Det gör att man känner att det fortfarande är lite somrigt fast hösten är här.

Dagarna rullar på som vanligt. Lite hemmafix, den dagliga promenaden, avkoppling på e.m. med en bok, korsord eller Netflix. Har haft jättesköna dagar. Imorgon ska jag fylla på matförråden inför helgen. Sen kommer Alex och ska vara hos mormor hela helgen. Från fredag e.m. till söndag e.m. Han vill så gärna komma och är väldigt svår att säga nej till. 💗💗💗


"Snälla mormor, kan jag få komma och sova hos dig?" Självklart svarar mormor ja då. Den där blicken smälter mitt hjärta på direkten. 

Men det är inte fredag än. Än är det bara onsdag och det är dags att sluta slöa framför datorn. Ska plocka undan lite snabbt. Och sedan ge mig iväg på min promenad i regnet.

Jag hoppas att ni har det bra. Och om ni bor i samma del av landet som jag är det bäst att ni inte glömmer paraplyet idag.


                               Mina barnbarn när de var små.

Ha det så bra som ni kan nu. Alltså toppenbra. Sköt om er. KRAMAR



 

Kommentarer

  1. Det har regnat och stormat här idag. Typiskt höstväder.
    Rolig katt du har som tycker om regn. Kanske lättare att jaga då. Förstår att du har svårt att säga nej till Alex.
    Dom ögonen kommer många flickor falla för när han blir
    stor. Hoppas du inte blåste bort på promenaden.
    Kram S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej jag är för tung för att blåsa bort även i storm. Haha
      Tack för det fina du sa om Alex.
      Kram

      Radera
  2. Lite mulet har i haft men något regn har vi inte fått ännu. Vill inte ha samma höst som förra året här med en massa översvämningar och förstörelser.
    Klart man säger jag när ens barnbarn vill komma. Det värmer gott i hjärteroten när de frågar.
    Ha en fin torsdag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Carin. Jag hoppas ni har en bra torsdag också.
      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning