En blöt lördag men en mysig söndag.

Kämpade mig genom regn och små sjöar på gatorna igår när jag skulle hem till dottern och fira Alex. Trots både regnjacka och paraply var jag blöt ända in på skinnet när jag kom fram. Fick låna kläder medans mina egna torkade. Men det var värt det när jag såg hur glad Alex blev över alla presenterna. Och över tårtan han hade bett sin mamma göra. Han längtar efter vinter och snö. Så han ville ha en vintertårta med snögubbar på.


Inuti var den fylld med både choklad och citronkräm. Väldigt god och inte alls för söt. Det blev en perfekt blandning av de båda fyllningarna.

När jag skulle hem på e.m. fick jag skjuts av dottern. Så att jag slapp bli lika blöt igen. Regnet vräkte ner från morgonen, hela dagen och kvällen utan uppehåll.

Nu på söndags morgonen regnar det fortfarande men betydligt lugnare. Mer normalt droppande mot fönsterrutorna.

Jag ska inte sticka näsan utanför dörren idag har jag bestämt. Jag ska bara njuta av att vara hemma i värmen medans regnet faller utanför.

Nu när höstregnandet och de grå dagarna och mörka kvällarna kommer. Då höstar jag in mig ordentligt hemma. Med massor av ljus överallt och soffan och sängen full av mjuka gosiga filtar. Bra böcker att läsa är också ett måste så klart. Och gärna något gott the att dricka. Konstigt nog dricker jag the på hösten. Annars är jag ju en kaffetunna. Men the värmer bättre kalla höstdagar.

Nu kommer också årstiden då jag blir sugen på lite kraftigare mat. Hittar inget bättre ord för det just nu. Det jag menar är alltså grytor och långkok och varma kryddiga soppor. Jag är inte någon större kock begåvning. Använder mig oftast av andras recept. Den kokbok jag använder mest på hösten är komponerad av Kristina Eriksson.


Den innehåller en massa goda recept på mustiga grytor, precis som den heter.

Ha nu en riktigt skön söndag. Gör mindre av alla måsten och mer av sånt som får er att må bra. Njut av den här dagen på ert sätt.


                                                                   KRAM   



Kommentarer

  1. Även om man hör att hösten kommit till Spanien med så är det långt ifrån svenska hösten. Vilken fin tårta din dotter gjort till sonen.
    Så skönt att du fick skjuts hem igen så du slapp bli genomsur på nytt.
    Ha en fortsatt fin söndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Carin. Ja jag förstår att det inte går att jämföra er höst med vår här i norden.
      Ni har ju ett så mycket behagligare klimat året om. Och jag tror att er höst säkert är kortare än vår. Jag hoppas ni har haft en skön söndag och är redo att ta emot en ny vecka.
      Kram

      Radera
  2. Ja usch vilket väder det var igår. Bra att du kunde låna torra kläder. Vilken fin tårta Alex fick. Förstår att den var god. Jag höstar också in mig precis som du. Lustigt vad lika man kan vara fast man aldrig träffats IRL
    Hoppas du haft en riktigt bra söndag.
    Kram S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland glömmer jag bort att jag inte känner dig IRL. Det har varit en bekantskap i åratal ju.
      Det gör att det ibland känns som om vi är vänner, inte bara på nätet.
      Hade en skön söndag. Hoppas ni hade det bra hos er också.
      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning