Vilodag

 Söndagen är här. Det ska bli en riktig vilodag har jag tänkt. Det behövs efter veckan som varit med alla tidiga morgnar.


Jag ska ligga på soffan och titta på tv. Ska bara värma maten som blev över igår. Och skulle jag känna för att slumra en stund så är det precis vad jag ska göra.

Så har jag planerat det i mitt huvud i alla fall. Sen blir ju inte saker alltid som man har tänkt. Men någorlunda likt ändå hoppas jag. En riktig vilodag för mig.

Igår tog jag mig i kragen och gick ut och promenerade. Fick ihop 40 minuters promenad. Trots kylan och isgatorna. Glömde sätta på stegmätaren. Så jag har ingen aning om hur långt jag gick. 3-4 km kanske? Inte så långt. Men en bra start för en soffpotatis som mig.

Har tänkt att jag ska börja med att promenera minst 3 ggr i veckan. Vilket väder det än är. Och när jag gjort det ett tag kan jag öka på. Både antal promenader och längden på dom. Det fungerade så bra innan Corona pandemin bröt ut. Jag hade fått mycket bättre kondis och gått ner lite i vikt.

Men sen blev jag snabbt en riktig soffpotatis. Tyvärr. Men nu är det slut på det. Här ska motioneras igen. Och ätas mindre kolhydrater.


Nu jäklar ska jag komma i form. Hmm...någon slags form.....för mig.



Mina fina tulpaner är snart helt utblommade. De stod inte så länge som de brukar. Men de var vackra så länge dom stod här som en färgklick. Lite vårkänsla med blommande blommor. 

Min vita Orkidé blommar just nu. Julstjärnorna är fortfarande fina och min övervintrade Mårbacka pelargon har börjat skjuta skott och behöver nog planteras om, fast det bara är februari.


Blommorna har nog vår längtan dom också, precis som jag. Just den här gråkalla söndags morgonen känns våren långt borta. För långt borta. Men förr eller senare smälter snön bort och allt blir grönt igen. Bara att hålla ut och vänta.

Ha en skön söndag nu. Gör sånt som får er att må bra. Det behöver vi få göra lite extra just nu, må bra. KRAMAR

Kommentarer

  1. Ha en härlig söndag.
    Jag ska bara vara hemma på gården och inte göra någonting.
    Ha det bra.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skönt att bara vara ibland.
      Kram

      Radera
  2. trevlig söndag å njut av vilostunderna ..ja visst är de fint med blommande blommor ...detta året tror jag alla längtar som tokar efter våren å allt det gröna å blommande å alla dofter
    hade fint

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du hade en fin söndag också.
      Kram

      Radera
  3. Hoppas du får en riktigt skön vilodag. Här ska vi också bara ta det lugnt.
    Kram S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man behöver få lite egen tid när det varit mycket ett tag.
      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning