Det blir ljusare


 Det är en ny vecka igen. Måndag morgon. Kl är 8 och det är fortfarande mörkt ute. Ljusnar tidigare varje dag nu. Så visst är vi på väg mot våren även fast det inte känns så just nu.

Solen går upp mellan 2-3 minuter tidigare för varje dag nu. Det innebär att redan nästa måndag kommer den att gå upp 20 minuter tidigare än idag. Och självklart är det på samma sätt fast tvärtom med solnedgången. Så nästa vecka går solen ner 20 minuter senare än idag. Om en vecka har dygnets ljusa timmar alltså blivit hela 40 minuter längre.



Det gör ju verkligen att man kan känna att våren är på väg. Det går fortare än man tror. Såna här mörka vintermorgnar kan jag verkligen längta efter de ljusa sommar morgnarna. Då man kan ta med sin kaffekopp och sätta sig ute och bara njuta av morgonen, stillheten, doften av blommor och fågelsången.


Snart är vi där. Om våren kommer som den brukar i början av mars, då är det bara 6 veckor kvar till våren. Så härligt. Med det i tankarna kan man ju stå ut med vintern några veckor till nu. Eller hur?

Ny vecka. Jag har inte så mycket planerat. Nu är allt klart här hemma med olika projekt. Så inget att göra utom att ta det lugnt. 

Jag väntar på ett paket med en överraskning till yngsta barnbarnet. Hoppas det hinner komma i början av veckan. För sen ska Alex sova hos mig torsdag-fredag. Det skulle vara så roligt att kunna överraska honom då.



Jag har köpt några nya Skylanders figurer till honom. Han älskar dom gubbarna. Dom är till ett tv spel som man kan byta figurer till i det oändliga. Och när han inte spelar leker han andra lekar med dom. 

Så den överraskningen kommer att göra honom riktigt glad.

Som sagt var inte mycket planerat den här veckan. Utom att Alex ska vara här torsdag och fredag. Får väl se vad det blir för väder här. Och om jag tar mig ut någonstans. 

Ha en bra start på den nya veckan. Var rädda om er. KRAM

Kommentarer

  1. Härligt att veta att man går mor ljusare tider och att våren är på G.
    Hoppas din beställning till barnbarnet hinner komma nu.
    Ha en fin måndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu längtar man efter sol och värme här i kalla Sverige.
      Ha det bra. Kram

      Radera
  2. ja du oj vad man längtar efter våren å sommaren ..lika varje år hehe
    vad härligt när man kan glädja de små med något de gillar
    ha de fint å ha en bra vecka

    SvaraRadera
  3. Javisst är det kul att kunna glädja barnen lite extra ibland.
    Ha en bra vecka du också. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning