Väntar på maten idag

Vilket väder vi hade igår. Först kom snön som övergick till snöblandat regn. Efter det blev det bara regn. Hela dagen och kvällen. Så jag valde att stanna inomhus hela dagen. Katten och jag, för hon ville inte heller gå ut.



 Yama ägnade sig åt fönsterspaning. Efter fåglar och kanske efter bättre väder.

Jag kom alltså inte iväg till affären. Hade ingen lust att gå och släpa på matkassar i ruskvädret. Istället beställde jag mat online. Från Ica supermarket. Den blir hemkörd idag mellan 14-16. Betald och klar. Skönt.👍😀

Min dotter är en av de frivilliga ledarna för något som heter Geek girl mini. Det är en samlingsplats för unga tjejer med intresse för teknik. Där får dom lära sig att programmera och skapa med teknik. Allt möjligt från att bygga och programmera egna robotar till att skapa saker med 3D printer och laser skrivare.

Mitt barnbarn Fanny har också gått på Geek girl och är nu ungdomsledare där för de yngre tjejerna. Just nu samarbetar dom med ett projekt för och med IKEA. Där dom med data teknik ska göra om några av IKEAS möbler. Igår hade dom ett presentations möte med IKEA s ombud. Som ville se vad dom fått fram so far.


Här demonstrerar Fanny en spegel hon gjort. Med olika finesser som belysning och en talande röst som säger "Vad fin du är" och "Ha en bra dag" m.m. Självklart kan man stänga av den funktionen om man föredrar att ha en helt vanlig spegel.

Är så stolt över alla tjejerna som jobbat så hårt på olika saker till IKEA. Meningen är att alla möblerna Geek girl tjejerna jobbat på ska ställas ut på IKEA sen.

Ja som mormor blir man självklart lite extra stolt. 

Nu har det gått ett tag sedan jag slutade skriva. Blev avbruten av telefonen så jag avslutade aldrig mitt inlägg. Så blir det ibland. Men nu är kl redan 13.15 och jag har börjat invänta min matleverans. Mellan 14-16 är ju förståss inte än. Men har jag tur kommer dom kanske lite tidigare.

Ha en bra mitt i veckan dag nu alla bloggare. Även fast det kanske regnar och är grått kan man ju alltid hitta något litet att glädjas åt. Eller hur? 


                                                                  KRAM

Kommentarer

  1. Vad duktiga dom är tjejerna som fått till ett samarbete med Ikea Fannys spegel skulle jag behöva. Lite extra uppmuntran. Smart att beställa mat online. Slippa släpa själv och dessutom undvika att bli smittad av någon av alla höst flunsorna.
    Ha en skön kväll.
    Kram S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack S. Det värmer alltid när barnbarnen får beröm.
      Ha det bra du också.
      Kram

      Radera
  2. Trist när vädret inte kan bestämma sig och det bara blir skitväder istället.
    Så kul för tjejerna att lära sig lite teknik och att de har ett samarbete med Ikea med.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja dom hade utställning i stadshuset förra året.
      Och nu är det Ikea.
      Det händer saker hela tiden. Positivt.
      Kram

      Radera
  3. riktiga uppfinnare ...vem vet vart de kan ta de i vida världen ..perfekt att få hem maten på det sättet
    ha en fin fortsättning på veckan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja skönt att ha mat hemma nu igen.
      Ha det fint
      Kram

      Radera
  4. Hur kan jag följa dig genom "prenumeration"?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte en aning. Tyvärr. Men det går säkert att googla.
      Hoppas det fixar sig.
      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning