Vissa saker tar alltid tid

 Varför ska myndigheter alltid vara så sega? Det tar evigheter med allt!!! 

Jag fick hyreshöjning för 2 månader sedan. Då ansökte jag om ändrat bostadstillägg. Fick besked att handläggningstiden är ca 2 månader. Helt ok tyckte jag då. Nu efter att det har gått 2 månader får jag besked om att de behöver kompletterande uppgifter.

Det här har jag varit med om förut. När de får kompletteringen från mig kommer deras handläggnings tid på 2 månader att börja om från början igen. Förutsatt att de inte kommer på något annat som behövs. För då kan det ta riktigt lång tid att avsluta mitt ärende. 2 månader blir snabbt 4-6 månader. 

Och jag kan inte göra något annat än att konstatera att inget någonsin går smidigt eller snabbt när man har med myndigheter att göra.

Jo en sak gick förvånansvärt snabbt. Att boka tid för corona vaccineringen.

Fick veta av dottern igår att min ålders grupp kunde boka tid nu. Så då loggade jag in på hemsidan. Fick tid utan problem. Bokningen gick smidigt och jag fick en bekräftelse via sms sen. Så nu ska jag få första sprutan på tisdag. Gick ju snabbare än vad jag trodde.



Alltid något att vara glad över. 

I e.m. kommer Fanny till mig. Mitt barnbarn. Hon mellanlandar hos mig mellan skolan och karateträningen. Det är alltid mysigt med hennes besök. Det blir ju inte så ofta nu när hon är tonåring. 

Annars gör jag inte så mycket idag. Tvättar på f.m. Och plockar som vanligt med småsaker här hemma. Gjorde om i garderoben igår. Det är sånt jag pysslar med på dagarna. Får se om jag putsar de sista fönstren imorgon. Det är bra att man har saker att göra när man är ensam. Och inte bara sitter och stirrar på väggarna. Även om man har fina saker på väggarna. Haha. 

Nu ska jag fortsätta den här dagen. Ha det riktigt bra nu. Kram



Kommentarer

  1. Visst är det konstigt att myndigheterna alltid ska behöva hala ut på saker och ting. Men är det vi som ska komplettera med något så ska det ske med detsamma.
    Så bra att du fått en tid för din spruta nu. Här har vi inte hört någonting ännu. Men vi vet några som fått sin första dos.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är jätteglad att jag ska få första sprutan nu. Jag hoppas ni får era snart också.
      Kram

      Radera
  2. Åh vad snabbt det går i din region. Här i vår region håller man fortfarande på med grupp 2. Skönt att du får din första spruta nu. Då hinner du bli färdig vaccinerad innan sommaren. :D
    Kram S

    SvaraRadera
  3. Vilken region tillhör du? Här håller de fortfarande på med de som
    är 65 och uppåt. Grupp 2 alltså. Det verkar gå väldigt långsamt här.
    Jag kanske skulle nämna att här det är region Gävleborg.
    Hoppas det börjar röra på sig här också snart.
    Ha det bra. Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tillhör västernorrland.
      Men min bror bor i samma region som du. Och där börjar dom också med grupp 3 nu. Kolla upp det.
      Kram

      Radera
  4. via f-kassans hemsida ska de gå fortare ju ...där finns en sida att fyll i för bara hyres ändringen då ska de ju inte sakna några uppgifter då är de ju bara fylla i nya hyran å sända med ett foto på hyresavin ...men de är kanske hårt pressade ..vad bra du fått tid till sprutan ..du får kanske vänta på nästa i 6 veckor istället för i 3 veckor ..de är ändrat då de har lite vaccin men vill få ut första dosen till så många som möjligt ..står på folkhälsomyndighetens hemsida
    ha en fin fortsatt vecka

    SvaraRadera
  5. Har använt mig av fk hemsida hela tiden. Men nu ville dom ha ytterligare en kopia av hyresavi. Den nya. Varför vet jag inte. Det är 6 veckors väntan på nästa spruta både här och i Gävleborg.
    Så det visste jag.
    Välkommen hem igen förresten.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning