Långfredag

 Påsken fortsätter med långfredag. När jag växte upp var det en riktigt lång och tråkig dag. Allt var stängt och på tv fanns det bara allvarsamma program. Ingen underhållning. Man skulle verkligen tvingas att bli påmind om allvaret i långfredagen. Tack och lov är den tiden förbi.


Så nu kan vi njuta av hela påskhelgen. För mig är påsken inte religiös. För mig är påsken alltid en inledning på våren. Vårens första och enda stora helg. Och efter påsken kommer våren alltid på allvar. Härligt.

Igår var jag hemma hos min dotter och myste med barnbarnen. Det har blivit en tradition att vi alltid målar ägg med barnen på skärtorsdagen.


Så det gjorde vi förståss. Det var mysigt att umgås en hel dag. Och så åt vi en god påskmiddag. Jag gav barnen deras påskägg som dom blev jätteglada för. Sedan fick jag en påskpresent också. En fin blomgrupp med påsk tema.




Kom hem på kvällen. Nöjd men väldigt trött. Somnade faktiskt på soffan. Vaknade mitt i natten och förflyttade mig till sängen.

Men idag är det som sagt var långfredag. Jag ska bara vara hemma och ta det lugnt. Njuta av friden i hemmets lugna vrå. Äta lite gott, fortsätta att läsa boken jag är inne i, titta på någon film eller serie. Om det slutar att storma ute kanske jag tar mig en promenad lite senare.

En helt perfekt påskhelg för mig. Att bara vara.


Jag hoppas att ni också har det som är en perfekt påskhelg för er. Hur det än kan vara. Huvudsaken är att man mår bra. Så fortsätt njuta och må bra nu. KRAM

Kommentarer

  1. Vilken bra dag du hade med din dotter och barnbarnen igår.
    Vi målar också ägg på torsdagen. Men vårt lilla barnbarn som
    bara är 2 år kladdar mest. Men roligt har hon. Det är det som är
    viktigast. Sedan äter vi tillsammans på lördagen. Förutom det är
    vi bara hemma och tar det lugnt. Och det är väldigt skönt.
    Ha en mysig påsk nu.
    Kram S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ha en trevlig påsk du också.
      Kram

      Radera
  2. Vilken trevlig dag du hade.
    Ha en fortsatt fin påsk helg nu.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Önskar dig detsamma Carin.
      Kram

      Radera
  3. Vi i vår familj träffas i vanliga fall fr-lö. Men i år blir det inte så. I år firar alla på var sitt håll med närmaste familjen. Man får ju bara vara 8 pers. Och vi är många fler än så. Men det är helt ok. Glad påsk.
    Kram Nettan

    SvaraRadera
  4. Ja det är samma sak för mig.
    Det är ok men inte lika bra som annars förstås.
    Kram

    SvaraRadera
  5. mysigt att måla ägg ..de var många år sen man gjorde de
    hade fint

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning