Redan måndag

Är det redan måndag? Helgen bara swishade förbi. Det känns som om det bara var en dag sedan jag satt och väntade på barnbarnet i fredags morse.

Han kom strax före 8 och hade med sig de två viktigaste sakerna för honom.

Nummer ett är hans bästa vän Jämthunden Frost som han vuxit upp med.

Frost är en supersnäll kompis. Som alltid ställer upp på Alex idéer och lekar.
Den andra viktiga saken Alex alltid har med sig överallt är kulpåsen.



 Den är inte alltid lika proppfull. Men i fredags var den för full för att stänga. Jag  är inte så bra på att spela kula. Men det är nog därför det är roligt att spela med mig. Haha

Efter en dag med lek och stoj kom hans mamma och hämtade  hem honom. Samtidigt kom hans storasyster Fanny hit för att julpynta och mysa med mormor.

Lite foton på hjälpredan och på lite av pyntet.





När vi pyntat färdigt och ätit middag blev det soffhäng framför Idol resten av kvällen. Då kände båda två att vi var ganska trötta.

På lördagen kom dottern och yngsta barnbarnet tillbaka på förmiddagen. Alex och Fanny skulle bygga pepparkakshus här. Och så fikade vi och myste lite. Jag hade köpt hem byggsats till små pepparkakshus.




Sen dekorerade vi bara ett av husen. De andra husen fick vara som dom var när barnen byggt ihop dom. Vi placerade ut husen i tomtebyn vi alltid bygger upp varje år. På en bänk i köket. Ett skåp är det väl egentligen.


Roligt att de börjat sälja små mini pepparkakshus. Barnen tyckte det var roligt. Och det är kul att kunna göra lite olika varianter och dekorationer.

Eftermiddagen, när jag blev ensam igen, städade jag undan och sedan vilade jag mig bara.

Söndagen kom med en rejäl förkylning. Typiskt. Jag som hållit mig frisk så länge. Men det är ju höst och förkylningstider. Får väl hålla mig ifrån alla en vecka eller två om det inte går över. Har ingen feber hostar bara. Tar det lugnt i mitt eget sällskap då. Börjar bli van vid självisolering i Corona tider.

Så efter en hektisk men mysig helg med barnbarnen får måndag bli min vilodag. Förhoppningsvis blir förkylningen så uttråkad att den försvinner.

Och nej, jag tror inte att det är Covid-19. Min dotter testade sig när hon var förkyld och det var negativt. Eftersom jag fått förkylningen från dom kan jag känna mig ganska säker på att det är samma som dom hade. En helt vanlig förkylning.


Nu sitter katten och väntar på att jag ska komma och släppa ut henne. Hon ska få ge sig ut på dagens äventyr. Själv går jag nog tillbaka till sängen.

Ha en bra dag nu. Var rädda om er. KRAMAR

Kommentarer

  1. Men vad typiskt att du blivit förkyld efter att hållit dig från barnen i en hel månad för att hålla dig frisk. Hoppas det går snabbt över. Håller tummarna för snabb bättring.
    Vila dig i form nu.
    Kram S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det väl typiskt. Men bara att ta det en dag i taget.
      Hoppas allt är bra med dig.
      Kram

      Radera
  2. Vilken trevlig och skojig helg du haft, och så fint ni julpyntade. Men så tråkigt att du blivit förkyld.
    Ha en bra dag och krya på dig.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Tack Carin. Jag såg vad fint du hade det också.
    Förkylning i corona tider är verkligen inte kul. För även en vanlig förkylning innebär isolering nu. Som om allt inte var tillräckligt trist redan.
    Kram

    SvaraRadera
  4. vad fint ni myntat ...en bra dag/helg med de små är som balsam för själen men attans att du åkte på förkylning nu då ...får hoppas den inte tar så hårt och att den inte blir långvarig ...krya så gott de går
    hade fint

    SvaraRadera
  5. Tack Blondie.
    Hoppas också att det inte blir en sån där förkylning som aldrig vill släppa.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning