måndag 18 februari 2013

Körkort, har jag inget.

Jag har inget körkort. Vilket jag ångrar ibland att jag aldrig skaffat. Men ibland är det skönt att slippa köra också. Som nu när vi har så mycket snö här. Det är höga snövallar överallt. Plogarna och traktorerna är i farten hela tiden. Men dom har ingenstans att göra av all snö. Så gatorna har blivit smalare och snövallarna högre. Jättejobbigt för alla bilister. Svårframkomligt och dålig sikt. 

Samtidigt som jag förstår att det är jobbigt att sitta och köra under såna förhållanden som det är nu.
Så är det lite fascinerande att iaktta alla bilisters reaktioner på omständigheterna. Det tutas, det hyttas med knutna nävar, det skriks och det svärs åt varandra. Jag har inte sett några krockar än men många prejningssituationer.

Tror dom verkligen att det blir lättare att köra för att dom tappar självbehärskningen totalt? Dom flesta beter sig som instängda råttor som attackerar varandra till slut. 

Så just nu är jag glad att jag inte har något körkort och slipper vara en del av trafikkaoset som är här just nu. Klokast att använda apostlahästarna så mycket som möjligt. Både för hälsan och för sinnesfriden.

6 kommentarer:

 1. Vad hjälper det att skrika, bråka och hytta med knytna nävar? Man skäms över att vara människa ibland. Körkort och bil har jag, men jag själv tappar aldrig fattningen i trafiken.
  Hoppas veckan blir en bra vecka för dig.
  Kram, go´aste vännen ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du får en underbar vecka också min goa snälla och underbara vän! Kramar <3

   Radera
 2. Jag äger körkort men ingen bil. Vid behov hyr jag. Det blir ungefär varannan månad eller så. Då passar jag på att köpa hem sånt som är tungt att bära eller tar plats. Kattsand och kattmat samt mjöl och ocker hör dit. Det är ett billigt sätt att ha bilens bekvämlighet.

  Annars vandrar jag runt i min lilla värld tillsammans med kameran. En amerikansk 1800-tals författare och filosof vid namn Henry David Toreau gjorde många resor och nästan alla skedde inom ett begränsat område i närheten av Boston. Hans färder företogs till fot och om detta sade han sålunda: ”Att gå till fots är att resa långt på en kort sträcka.”

  Tänk så mycket man hinner se uppleva och tänka på när med far fram i en hastighet av ett par kilometer i timmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En klok man den där Toreau. Och visst är vi kloka också som använder oss av samma billiga färdmedel. Promenerar alltså.
   Sen är ju inte jag någon mästerfotograf precis. Så kameran lämnar jag hemma och så njuter jag av dina fina foton istället. =)

   Radera
  2. Jag är heller ingen mästerfotograf och min kamera är av en lagom bedagad sort men vi övar på att bli bättre tillsammans. Det går bäst om vi inte är åtskilda när en av oss inte är hemma. ;)

   Idag är det rätt blåsigt här men det har jag kläder som står emot, så kameran får följa med på en promenad som på något sätt ska gå förbi apoteket.

   Radera
  3. Ha en trevlig promenad trots vädret. Det ska jag också försöka att ha. =)

   Radera