onsdag 9 januari 2019

Väder och tankekraft

Det är ett par minusgrader bara. Solen skiner från en blå himmel med bara lätta slöjmoln. Och för första gången på ett par dagar är det vindstilla.
Ett jätteskönt väder en vacker vinterdag.
Lyckades som vanligt få till ett suddigt foto, men ville visa vad soligt och fint det är idag.
Tyvärr är det bara lugnet före stormen. För på fredag sveper tydligen ovädret in över oss igen.

Den värsta stormen drabbas inte vi här i Sundsvall av. Men vi skulle få kraftiga vindar på uppåt 25m/s.
Så SMHI har utfärdat en varning här också.
Bäst att bunkra upp lite extra. Se till att hälla upp vatten, ha mat hemma man kan äta kall, fylla på batterier i ficklampan och se till att man har stearinljus. Allt man kan tänkas behöva för att klara sig om det blir strömavbrott. 

Är lite orolig för min dotter som ska sitta på ett tåg på fredag. SJ brukar ju alltid ha problem med tågtrafiken vid minsta väderomslag. Och södra delarna av landet, där dottern ska åka ifrån, skulle ha riktig storm. Måste försöka tänka positivt. Hon kanske hinner åka innan värsta stormen kommit in över land. Jag hade bokat tid för att gå och göra nytt pass på Fredag. Men den tiden tänker jag avboka.
Jag ger mig inte ut och traskar i stormbyarna.

Mer positivt tänkande: SMHI har beräknat vindstyrkan helt fel. Så vindarna hinner avta innan de når den svenska kusten och därför får vi inte någon riktig storm. Bra tänkt. Ska fortsätta tänka bra tankar. Tankekraft.1 kommentar:

  1. Inte kul med oväder och då vill man gärna inte vara ute om man inte måste.
    Kram Carin

    SvaraRadera