onsdag 27 mars 2013

Ska äldre som behöver vård avlivas direkt?Idag är jag arg! Riktigt jäkla förbaskad!!!
På hur sjukvården behandlar de gamla.

Min 81-åriga mamma är helt döv på det ena örat.
Det andra örat hör hon dåligt på så därför har hon en hörapparat. Den sista tiden har hörseln försämrats.
Trots rengöring av hörapparaten. Därför fick hon, efter en lång väntan, tid till en läkarundersökning på sjukhusets hörcentral.

Vid undersökningen konstaterade läkaren att huden i örat har börjat bre ut sig så att hörselgången börjar bli igenväxt. Inte konstigt att mamma hört så illa då.
Normalt brukar det gå att operera. Men läkaren tyckte att mamma var så gammal att det inte var någon idé med en operation.

Vad f*n menar han med det????
Ska man kanske avlivas direkt när man man blir gammal och defekt. Så man sparar in på sjukvårds kostnader. Det låter ju nästan så. Som om mamma är för gammal för att engagera sig i eftersom hon ändå ska dö snart.

Förhoppningsvis lever mamma i många år till.
Ska hon då hinna bli helt döv för att sjukhuset inte vill operera henne och rädda den hörsel hon har???

Nu har vi ordnat med tid hos en annan läkare.
Och då ska jag följa med mamma och se till att ställa alla frågor som hon själv blev för chockad för att komma sig för att ställa denna gång.

VILKET J**LA SÄTT ATT BEHANDLA MÄNNISKOR PÅ!!!

6 kommentarer:

 1. Nä men fy då! Stackars lilla mamma! =(
  Hoppas att ni får tag på en bättre läkare.
  Kram kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skulle behöva göra om hela systemet. Det är en skandal hur människor blir behandlade i vårt sk moderna samhälle. Det gäller ju inte bara gamla. Titta på alla sjuka som inte längre har rätt till sjukpenning för alla nya regler. Jag blir så jäkla arg!!!!
   Kram min vän <3

   Radera
 2. Vi tror ibland att vi kan tillgodoräkna oss ett människovärde. Oavsett vad vi lägger in i det begreppet är det fel enligt vissa filosofer. Vi har inget flummigt människovärde. Vad vi har, är ett nyttovärde. Vilken nytta tillför vi samhället? Det är där vårt värde sitter enligt den filosofiska teori som brukar benämnas Utilarismen.

  Sen har vi även ekonomiska aspekter. En sån teori brukar kallas cost/benefit eller som vi vardagligt säger nytta för pengarna. Bägge dessa teorisystem sammanfaller idag i den politik som här bedrivs och helt och hållet i all sin inhumanitet kommer tillsynes inom det vi brukar kalla vård, omsorg och utbildning, alltså vår välfärd. Det får inte kosta något utöver en lågt satt grundnivå och om det ändå gör det, måste pengarna gå till dem som kan förväntas göra mest nytta under sin återstående framtid. Här räknas på känd statistik, förväntad livstid, insatsen från samhälleliga funktioner och individens återbäring i form av ”nytta”. Väger det över åt rätt håll går det att satsa en slant.

  Din mor har sin framtid bakom sig enligt detta omänskliga sätt att se och därför kan hon inte enligt dessa krassa teorier bidra med tillräcklig nytta för att det ska motivera kostnaden för en öronoperation. Samhället ikläder sig för hennes del inga extra utgifter utöver den att hålla henne hjälpligt vid liv. De pengar samhället sparar på henne och många tusen andra utan framtid eller hopp, kan nu nyttiggöras genom att de delas ut i form av skattereduktioner till dem som anses göra nytta.

  Vi andra får, precis som Emil i Lönneberga tyckte om sin far, gå här som katta ungefär! Så illa ställt är det med humaniteten i det Sverige vi lever i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där slog du huvudet på spiken! Precis så är det. Och det enda vi kan göra är att se till att rösta bort de som sitter och rationaliserar bort vissa människor i nästa val.
   Tack för din kommentar!

   Radera
 3. Vi är alla överens. Nu gäller det bara att rösta bort den där människosynen nästa år! (annars finns en viss risk att "ättestupan" börjar införas under nästa period...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde inte sagt det bättre själv!

   Radera