torsdag 21 mars 2013

Morgonnyheter

Såg i morgontidningen att en man fallit överbord från
finlandsfärjan i natt. Ingen kropp har ännu hittats men polisen misstänker inget brott. Jag antar att mannen ifråga var redlöst berusad. Men det är ju en lika hemsk olycka ändå. Även om den är självförvållad.

Läste om den nya påven, Franciskus, också. 
Av vissa ansedd som en helig man som ofta åkte tunnelbana i fattigkvarteren. (Oj vad helig jag är då. Jag som nästan bodde på t-banan i min ungdom)
Av vissa ansedd som en djävul som samarbetade med diktaturen. Med tanke på tidigare påvars cv:n så har man väl inte så mycket heligt att förvänta sig av den här påven heller. Man kan ju undra om alla dessa sk heliga män ens tror på gud. 

Hultsfreds festivalen ska flyttas till Sigtuna och döpas om till Hultsfred-Stockholm festivalen. Är det verkligen allvar? Eller ett skämt som Tommy Nilssons Black kampanj-kupp. Om festivalen varken ligger i Hultsfred eller Stockholm varför ska den då uppkallas efter dessa två platser? Den kunde väl i stället fått heta Hultsfreds Sigtuna festival. Men man tror väl att den drar mer folk om namnet Stockholm nämns.

Nej, nu får jag ta mig en påtår om jag ska orka med nyhetsflödet. Det är påfrestande att ta sig igenom när man inte vet om man ska skratta eller gråta åt det man läser.

Ha en bra dag nu! 

8 kommentarer:

 1. ja alla dessa heliga män blir man verkligen trött på
  skrota påveämbetet och gör något vettigt istället

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dom borde i alla fall avskaffa celibatet för de katolska prästerna. Det är ju tydligt bevisat genom alla hemska övergrepp att det inte fungerar.

   Radera
 2. Läste också om olyckan på Finlandsbåten. Usch vilket otäckt sätt att dö på. Stackars människa!
  Kram/S.B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får hoppas att han var så berusad att han inte hann fatta vad som hände så han slapp uppleva skräcken det måste vara annars. Stackars hans familj, om han hade någon.
   Kram

   Radera
 3. Tja ibland kan man undra, tur att man är katt så man funderar över viktiga saker som sömn, gos och mat.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en katt vet verkligen hur livet ska levas på bästa sätt.
   Kram =)

   Radera
 4. En positiv sak med alla hemska nyheter är iaf. att man får en uppsjö av uppslag till nya inlägg ! Det finns alldeles för mycket i samhället att tycka illa om...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det ju. Och sen är vi ju ganska så bra på att klaga fast vi egentligen har det bra mycket bättre än i många andra länder.

   Radera