onsdag 6 mars 2013

Kolesterolmyten

Jag läste att myten om dåligt och bra kolesterol nu är avslöjad. Det finns inget dåligt kolesterol. För det finns bara en sorts kolesterol. Allt annat är en lögn uppfunnen av läkemedelsindustrin för att tjäna pengar på oss okunniga människor.

Jag borde väl inte ens bli förvånad när jag läser det.
Konsumenterna blir ju ständigt lurade på olika sätt.
Det där med sanningen är tydligen inte viktigt när det gäller att tjäna så mycket pengar som möjligt.
Och att det är väldigt lukrativt att sälja myten om hur man garanterat får en god hälsa på olika sätt, det vet vi ju sedan tidigare.

Det är nästan så man drunknar i alla bantingstips, hälsopreparat och andra hjälpmedel överallt i samhället. Inte bara i den vanliga reklamen.

Vad är nästa myt som ska bli avslöjad?
Någon föreslog myten om salt och dess skadliga effekter på hälsan. Jag hoppas det, för jag tycker mycket om salt. 

Men det här visar ju bara ännu en gång att vi konsumenter inte kan lita blint på den information vi får från olika håll. Vi måste lära oss att lyssna på våra egna kroppar. Det är den enda säkra vägen till en bättre hälsa. 

2 kommentarer:

  1. Så sant som det är sagt. Vi kan inte lita blint på något nu för tiden. Allt är grundat på profiten, människors hälsa kommer i andra hand. Det vi kan göra är att ifrågasätta, hela tiden, tills dom ansvariga ändrar kurs. Medvetna kunder är det värsta dom vet... Viktigt att tänka på är att många vetenskapsmän är knutna till tex. läkemedelsindustrin !

    SvaraRadera
  2. Ja precis så är det! Det är den fula sanningen!

    SvaraRadera