Kall maj morgon

 

God morgon. Det är en tidig lördag morgon, kl är strax efter 7. Soligt men kallt.

Jag vaknade redan vid 6 och kunde inte somna om. Så då var det bara att stiga upp och fixa frukost.

Till både mig och min katt, som fyller år idag.


Grattis till min Yama som fyller 12 år idag. Det motsvarar 64 människoår. Så nu är hon till och med äldre än jag är. 😀

Gårdagen gick snabbt förbi. Barnbarnet Alex var här, som han brukar vara på fredagar. För första gången på länge utan gipsat ben, rullstol eller kryckor. Så skönt. 

Han haltar fortfarande. Men annars är det lek och stoj som vanligt igen. Och då går dagen fort. Vi hann med mycket bus dom timmar han var här.

Sen på kvällen var jag trött och gick och la mig ganska tidigt. Det är väl därför jag vaknar så himla tidigt. Fast det är lördag och helt tyst i huset.

Ibland när jag är ute på mina promenader här kommer det en kvinna i min ålder och kör förbi på en trehjulig el moped av något slag.

Har funderat på att skaffa mig en likadan. Om man kunde hitta en begagnad som inte var så blodigt dyr. Vore ju toppenbra att åka och handla med. Dessutom läste jag någonstans att man inte behöver något körkort till de här.

Eftersom man inte får köra på motorväg med dom. Bara på småvägar. Det är ju ännu bättre för min del. Jag behöver inte ut och köra på några stora vägar.

Ja man kan ju drömma om att på något sätt få råd med en liknande.

Nej nu börjar kl närma sig 8. Jag har suttit här en hel timme och funderat och skrivit. Och smuttat på kaffet i min extra stora kaffe kopp. 

Det känns som om det är dags att börja den här dagen på allvar nu. Jag har lite pyssel och plock jag ska fixa med idag.

Ha en extra fin lördag nu. Hoppas att solen skiner där ni är. KRAMAR





Kommentarer

  1. Grattis till missen ...du får göra en plan för scoter köp ...sett man kan få en för mellan 17-25 tusen som är okej men man ska ju ha råd att spara den där 800-1000 lappen per månad i två år oxå ..inte lätt med liten sjukpension liksom sen tillkommer väl en höjd kostnad för elen när man måste ladda på den ...men coola är de och fram tar man sig den dagen man inte klarar av att gå ..kanske blir de billigare med åren när de blir mer vanliga i samhället för fler än vad de är nu
    ha en fin lördag ...soligt här oxå ...hoppas värmen kommer snart ..hade fint

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kostar tydligen bara 19 öre per mil i el förbrukning. Och sen kan man köra 7 mil på en laddning. Så den duger jättebra för kortare sträckor. Och 7 mil kostar alltså inte ens 1 kr 50 öre.
      Kram

      Radera
  2. Här finns det elmopeder i alla möjliga modeller. T.o.m . dubbla, ser nästan ut som ett litet tåg. Gubben har skojat och sagt att en sådan där får vi skaffa oss när vi är så gamla och inte får köra bil längre. Men då kanske man inte ska vara ute i gatan med en sådan där heller 😁.
    Ha en fin och bra lördag nu och grattis till kissen.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perfekt för mig som inte har körkort att åka och handla med.
      Man får inte köra på motorleder med dom heller. Bara på småvägar.
      Passar mig. Bara en ekonomisk fråga att kunna köpa en.
      Kram

      Radera
  3. Grattis till katten! Ja jag skulle vilja ha en elcykel men de kostar också en hel del...man får väl lämna in en tipsrad :)
    Söndag igen och helgen försvann i ett nafs...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  4. Ja el cykel har min dotter. Men det är inget jag vill ha med tanke på alla
    backar här på söder. För även fast det är lättare att trampa måste man ju trampa hela tiden ändå i uppförsbackarna. Finns nästan inga plana vägar på söders höjder i Sundsvall.
    Helgen försvann verkligen fort. Nu är det en ny vecka igen.
    Ha en fin vecka Titti.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

Måndagsbloggen