Morgonkaffe är prio 1


 Nu har jag fått i mig morgon kaffet och fungerar normalt igen. Tänk att kaffe är det viktigaste av allt för mig på morgonen. Vore en mardröm att vara utan kaffe.

Alldeles nyss satt det en liten talgoxe på fönsterblecket och tittade in på mig. Talgoxen visste nog inte att det bor en katt här. 😀 Katten såg den inte som tur var. Annars hade den lilla fågeln blivit skrämd. Den letade nog efter mat.


Vi får inte sätta ut mat till fåglarna för hyresvärden. Han säger att frön som faller ner på marken drar hit råttor. Lite synd tycker jag. Hade gärna satt ut fågelfrön till alla vinterfåglar vi har här.

Min bror har en fågelmatare med plats för flera frö matare. Dit kommer det både fåglar och ekorrar. Brukar sitta i fönstret och titta på dom när jag är där. Det var för över ett år sedan sist. Har inte kunnat umgås på länge pga pandemin.

En dag kommer den här pandemin förhoppningsvis bara vara ett minne av en jobbig tid i världens historia.



Solen har kommit fram och skiner över Norra berget. Det ser ut att bli en vacker vinterdag här. -10 grader ute just nu. Inte så kallt alltså. 

Fick ett recept på lax/torsk i ugnen av min svägerska som jag hade tänkt prova. Man lägger bladspenat i botten av en ugnsform. Täcker spenaten med skuren purjolök. Kryddar fisken med salt och citronpeppar och annat valfritt. Lägger fisken ovanpå det gröna. Blandar 3 dl grädde med 2 stora pressade vitlöksklyftor. Häller gräddblandningen över fisken och toppar allt med riven ost. In i ugnen 200 grader i 20 min om fisken är tinad. 40 min om den är fryst.

Det låter ju både enkelt och gott, tycker jag.

När man skriver blogginlägg är det ju bra om man kommer ihåg att publicera dom också. 😂 Det glömde jag. Telefonen ringde och jag blev sittande och pratade en lång stund. Sen började jag göra annat tills jag plötsligt kom på att jag inte gjort klart blogginlägget. Haha

Men nu är det klart. Ha en bra dag alla glada. Kram


Kommentarer

  1. Tack för det receptet, det lär jättegott.
    Ja, vi får verkligen hoppas att den här pandemin kommer vara ett minne blott snart.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Vilket år det har varit och vilket år det kommer bli.
    Hoppas det är över sen. Att det räcker med 2 år.
    Ha det bra Carin. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning