Måndagsbloggen

Veckan som gick började med födelsedags firande hos min dotter. Det bjöds på hemmagjord Schwarzwalds tårta som var väldigt god. Det blev många glada skratt och en sen kväll innan jag var hemma igen. Det var en perfekt start på en ny vecka. Det gjorde att man kunde fortsätta veckan med ett riktigt glatt humör.

För en gångs skull kom jag ihåg att fota innan vi började äta. 😄

 Det regnade en hel del under tisdagen. Så jag höll mig mest inne och fixade här hemma. Satte bl.a. upp nya fönsterlampor i stora rummet. Det tar en himla tid för mig när sånt ska göras. Dels är jag väldigt kort (150 cm) så jag får klättra. Ibland når jag inte ens med stegen. Och dels har jag ett dåligt ögonmått. Så det händer att jag får flytta saker flera gånger för att det ska bli rätt.

Men nu sitter lamporna där dom ska i alla fall. Och jag är äntligen nöjd.




Onsdag fick jag hem min matleverans från Ica. Så nu har jag fullt i skåpen igen. Det känns skönt. Även fast jag inte alltid har lust att äta något av det jag har hemma. Men försöker att planera lite. Så det ska bli ekonomiskt bra. Man vill ju ha pengar till annat också. Inte bara mat.

På torsdagen tog jag mig en tur ner till stan. Där mötte jag dottern och två av barnen. Vi gick på biblioteket. Jag lånade två nya böcker (igen) Jag är en snabbläsare. Sen tog vi en lunchfika på ett mysigt fik. Det var rea på flera ställen. Så både dottern och jag kom hem med nya kläder. Kort sagt så blev det en riktigt bra dag. 

Och när jag kom innanför dörren hemma så började det regna. Vilken tur att vi slapp regnet när vi var på stan.

Fredag började med strålande sol. Men på e.m. kom regnet. Så jag satt mest och myste med fika och mina nya böcker i läsfåtöljen. Gjorde en supergod skinkstek till middag. Det var dagens enda ansträngning, haha.

Lördag kom solen tillbaka. Jag tog bussen hem till dottern. Satt ute i deras trädgård och hade det skönt. Busade lite med Alex också förståss. Och kollade Fannys packning. Hon har börjat packa inför sin flytt till Lysekil nu i Augusti. 😒 På e.m. skulle dottern och familjen bort till kompisar. Så då fick jag skjuts hem och slapp ta bussen.

Söndagen var jag hemma. Det var lite spridda skurar under dagen. Men jag kunde ta en promenad ändå. Mina pelargoner verkar må väldigt bra av allt regn vi haft sista tiden. De blommar för fullt på uteplatsen.





Jag har inte brytt mig om att sätta ut några andra blommor i år. Det får räcka som det är. Och det blommar så det står härliga till.

Ja det var lite om veckan som gick. Nu är det måndag och en ny vecka har inletts. Min dotter med familj åkte iväg på en veckas semester i morse.

Jag tror att min vecka blir lugn. Men jag har inte gjort upp några planer alls. Tar väl dagen som den kommer. Så får jag se hur det blir. Den här dagen ska jag i alla fall inleda med en promenad. 

Ha en riktigt bra vecka nu. KRAMAR

 

Kommentarer

  1. Vilken trevlig vecka du haft.
    Tårtan såg väldigt god ut.
    Alltid skoj när man hittar något plagg på rean.
    Tur att dina pelargoner gillar regnet i alla fall. För de såg mycket fina ut.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Ja tänk vad nöjd man blir när man får fynda lite.
    Pelargonerna fortsätter att växa som bara den. Dom verkar gilla klimatet vi har nu.
    Dvs kvavt och sol blandat med korta men kraftiga regnskurar.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning