tisdag 28 maj 2013

Tvättkorgen blir aldrig tom.Jag hinner inte mer än tvätta så är det dags igen.
Och det beror inte på att jag inte har en egen tvättmaskin. För när jag hade det så tvättade jag varje dag och hade alltid tvätt ändå. Tvättkorgen fylls på i en rasande fart, fast jag bor ensam.

Hushållsarbete tillhör inte mina favoritsysslor.
Jag är glad att jag inte behöver tvätta, städa och handla till min mamma längre nu. Jag fick ju göra det ett tag när den kommunala hemtjänsten höjde sina avgifter så chockartat mycket att mamma inte hade råd med dom längre.

Nu anlitar hon en privat hemtjänst. Som handlar, tvättar och städar. Och som bara kostar en TREDJEDEL av vad den kommunala hemtjänsten gjorde. Dessutom sköter dom sitt arbete bättre.
Mamma har väl aldrig haft så rent och fint hemma som nu. Sen hon blev för dålig för att orka städa själv alltså. 

Men visst är det väl märkligt att hon för en tredjedel av den tidigare kostnaden får samma sysslor utförda med så mycket bättre kvalitet!?! Det får mig att undra om det finns några som använder sig av den kommunala hemtjänsten längre. Dom har nog grävt sin egen grav. Rätt åt dom i så fall.

Idag är det soligt och fint här. +14 grader redan.
Jag ska vara lite duktig och ta hand om de trista hushållssysslorna nu på f.m. Sen i e.m är jag bortbjuden. Och jag vill inte komma hem ikväll och finna att disken sitter här och väntar på mig.

En påtår av det goda kaffet bara innan jag sätter fart.
Köpte en ny smak av Zoega´s som jag inte hade provat förut. Mollbergs blandning heter det.
Och det är verkligen jättegott! Kan rekommenderas till andra kaffeälskare. 

Ha en skön dag utan stress!  Glöm inte att le!


2 kommentarer:

  1. matte brukar muttra om att det aldrig tar slut det där med tvätt och städ. Hon dricker Mollbergs hon också, Skånerosten är god dem med! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Din matte är alltså en kvinna med god smak. Kram =)

      Radera