torsdag 14 maj 2009

Är det konstigt att man längtar bort ibland.

djurbild281

Nu har jag varit mamma i en vecka nästan. Jag älskar mina små raringar. Visst gör jag det. Men samtidigt kan jag inte låta bli att längta bort ibland. När man är van att springa ute och jaga, patrullera sitt revir och klättra i träden. Då blir det lite långtråkigt att bara ligga och mata sina ungar dygnet runt. Det riktigt kryper i tassarna av längtan att få springa och klättra. Jag har börjat göra lite små turer ut. Bara snabbt ut och lufta lite och sen lika snabbt springa in och lägga sig hos ungarna igen. Det är verkligen arbetsamt att vara mamma. Nu förstår jag varför min människomamma inte har sin unge kvar. Hennes unge som är en stor tvåbening brukar komma hit och hälsa på ibland. Jag fattar att mamma inte orkade mata henne dygnet runt. Men man kan ju undra hur länge hon höll på och matade innan ungen blev så där stor. Nu blänger hon lite surt på mig. Nej, nu har jag inte tid att sitta här och lyssna på hennes muttrande. Måste tillbaka till mina småttingar. Vi jamas väl mer senare. Ha en förkattligt bra dag där ute i det fria alla kompisar!

3 kommentarer:

 1. Oj oj oj vad arbetsamt du verkar ha det! Litet svårbegripligt för en kattherre i övre medelåldern, måste jag jama...Hoppas de snart kan stå på egna tassar. Här finns inte heller några ungar på två ben. Jo, det kommer några ibland, men de blir inte matade. Tror att det här är för komplicerat för mig. Ska ut och se om harförrådet har fyllts på i stället. Tass från Gustav

  SvaraRadera
 2. Du verkar ha fullt upp min vän. Jag förstår mycket väl att du vill komma iväg och sträcka på tassarna lite. Men snart borde väl dina små kunna tassa runt lite själva utan att hänga dig i svansen.

  SvaraRadera
 3. Gustav: Jovisst är det arbetsamt, men det är gosigt åxå. Har du ett eget harförråd??? Wow, vad spännande! Önskar att jag var där hos dig och jagade lite.
  Tassen kompis!

  Sippo: Ja, det är skönt att få sträcka på tassarna lite emellanåt. Mamma säger att om några veckor kan kattungarna springa runt och busa lite själva. Ska bli sköööönt!
  Ha det bra så länge Sippo my friend! Jamas mer senare.
  Tassen!

  SvaraRadera