tisdag 4 juni 2013

Regn hos mig.Det är omväxlande regn och uppehåll här hos oss.
Samtidigt blåser det så kraftigt att man nästan måste gå dubbelvikt för att ta sig framåt. Man får stoppa vikter i fickorna för att inte blåsa bort. Ja, det gäller ju spinkisar förståss. Inte bastanta damer som jag. Men skämt åsido så är det alltså tråkigt väder.

Jag har köpt mig en blå regn-poncho för 10 kr på Dollarstore. För jag vet ju hur våra svenska somrar kan vara ibland. Och det är ju inte alltid man vill släpa på paraplyet. Tex när jag är ute med dotterns hundar.
Lite svårt att hålla i paraply och två stora hundar samtidigt.

Jag provade regn-ponchon framför spegeln alldeles nyss. Och om det var några grannar hemma så måste dom ha hört mig skratta. Jag fnissar fortfarande åt minnet av min spegelbild. Jag såg ut som en blå smurf. 

Men bättre se ut som en smurf än att gå omkring och bli/ vara blöt på framtida promenader. Ponchon kan ju kanske fungera som klädsel på nästa maskerad.

Jag ska ta det relativt lugnt idag. Försöka att bara göra det jag tycker är kul, inga måsten alls.
Ska slå mig ner i soffan med Mollberg (Mollbergs blandning från Zoegas) en stund nu.
Så får vi se vad jag får lust att hitta på sen.
Mollberg har en väldigt uppiggande effekt på mig.
Så då kommer nog inspirationen till dagens äventyr utan större ansträngning.

Ha en bra dag ni andra också!

6 kommentarer:

 1. Blåsten känns av här också. Jag närde planer på en längre promenad och gav mig ut för att verkställa dem. Ganska snart insåg jag att shorts och tshirt inte var passande klädsel för min del. Vad värre var var att knappt någon blomma stod stilla och alla insekter sökt skydd. Det kommer kanske lugnare dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej t-shirt och shorts är ingen passande klädsel alls här just nu. Det är nästan så man funderar på att plocka fram täckjackan igen. Det stormar och regnar för fullt. Men de "pålitliga" SMHI har lovat bättre väder till helgen. Vi får väl se.

   Radera
 2. Smurfer är fina dom! Och så är det ju skönt att inte bli blöt. Vi har haft det svalt här idag vi också, trist. Nu ska vi värma upp mattes fötter som är iskalla.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina katter är inte ett dugg intresserade av att värma mina fötter. Det blir till att ta fram varma strumpor istället.
   Däremot är de väldigt envisa med att de ska ut fast det stormar och regnar. Sen när de kommer ut sitter de under huset en stund och sen kommer de in igen. Kramar och NosGos

   Radera
 3. Poncho är underbart och smurfer är ju både fina och snälla :-) Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att man kan skratta åt sig själv. Även när man ser ut som en snäll liten smurf. Kram =)

   Radera