tisdag 23 april 2013

TvättdagIdag har jag en sån där underbar date med tvättstugan. Förhoppningsvis tar det inte hela dagen.
Det vet man aldrig med min tvättstuga. Maskinerna där har en egen vilja. Ibland är de på dåligt humör och då blir tvätten aldrig torr. Det slutar alltid med att jag har tvätt hängande över alla dörrar och möbler hemma. Men ibland är de mer välvilligt inställda och då torkar allt i ett huj. Hoppas på en sån dag idag.

Jag har inte varit riktigt pigg idag. Tror att jag släpar runt på nån förkylning som inte riktigt vill bryta ut.
Eller också är det för att jag överansträngde mig igår.
Promenerade i flera timmar. Det var ju Jordens Dag.
Det visade sig vid en snabb undersökning i bekantskapskretsen att många inte hade en aning om vad det var för något. Men det ska jag inte gå in på nu. Tycker bara att det är lite konstigt.

Har suttit och bläddrat i mina kokböcker och försökt få lite inspiration. Det är inte roligt att alltid laga mat till sig själv och äta ensam. Oftast framför tv:n. Så stundtals blir jag alldeles inspirationslös och vet inte vad jag ska laga för mat. Såna stunder önskar jag att jag hade haft lite "tjockare plånbok". Så hade jag kunnat äta ute eller beställt hem mat från Kina krogen. Men det var länge sedan sist. Vad blir det för middag hos er idag? Kanske något som kan inspirera mig?

Nej här kan jag inte bli sittande. Jag har ju massor som ska göras idag. Inte bara tvätten. Och den enda hemhjälp jag har är jag själv. Så fast jag mycket hellre skulle krypa ner i sängen och sova en stund så går inte det. Det är bara att traska ner till tvättstugan och se glad ut!

Ha en på alla sätt bra dag nu!


6 kommentarer:

 1. Tänkte göra lax i ugn med färskost och eventuellt potatismos till och grönsaker på sidan om
  Kram/ SB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde samma. Jättegott! Tack för inspirationen!
   Kram =)

   Radera
 2. Jag brukar göra det enkelt för mig. Jag offrar nånon timme å och då och lagar till mat så det räcker flera dagar. Sen äter jag det tills det blir dags att göra nytt. Kyckling, fisk kött brukar turas om och potatis, pasta och ris i någon form samt standardtillbehöret, ärtor, majs, paprika, stekt gul lök och svamp, morötter, broccoli och blomkål stuvas och geggas ihop med det övriga. Efterrätt ett äpple.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad duktig du är. När dottern var liten och jag jobbade heltid brukade jag laga mat för hela veckan på söndagen. Och frysa in så det bara var att ta fram och värma under veckan. Det tog tid att stå och göra alla olika rätter. Men det var jätteskönt sen att ha allt färdigt. Nu för tiden är jag betydligt latare.
   Tyvärr. =)

   Radera
 3. Hoppas att det gick bra med tvättstugan, matte letar recept på matklubben och använder ICA:app.. Ta tass om er.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar kolla på recept.nu bla. Och så har jag Tasteline och Kelda apparna. Men inte ens det hjälper när man har tappat både inspiration och lust att laga mat. Har en sån period just nu, verkar det som. *suck* Tvättstugan var ganska snäll. Behövde bara ta upp och hänga den sista vittvätten som inte ville torka riktigt. Men kläderna torkade snällt som de skulle. Kramar och NosGos till er. =)

   Radera