tisdag 21 augusti 2012

Morgonpigg

ärtig tant.gifJag har hört att morgonstund har guld i mun. Jag har kollat noga varje morgon när jag borstat tänderna. Men inte hittat något  guld ännu. Så det ordspråket är nog bara en bluff. Egentligen skulle jag ju starta en liten undersökning av alla ordspråk. Och se hur många som har någon som helst sanning i sig. Det tål att tänka på minsann. Får väl bli mitt nästa projekt, nu när jag ändå har så mycket tid på mig. Varför har jag så mycket tid? Jo, jag har ju plötsligt blivit så morgonpigg. Är uppe med tuppen, långt före alla andra sjusovare. Har ingen aning om varför egentligen. Bara en mängd olika teorier.

En av teorierna är att jag nu nått det stadie i livet då man klassas som gamling. För när jag var liten var min mormor alltid uppe med tuppen. Lååångt före oss andra. Likadant är det med min mamma. Alla gamlingar är tydligen morgonpigga. Dom kanske har sovit upp sin kvot av sovmorgnar. Eftersom jag plötsligt och oförklarligt blivit så morgonpigg så får jag väl räkna mig som en äkta gamling nu då
.

Den här gamlingen har idag avlivat myten om att morgonstund har guld i mun. Imorgon tar jag mig an uttrycket "Stark som en oxe"

2 kommentarer:

 1. Lustigt, håller just på att sätta ihop ett inlägg om talesätt/ordspråk ! Kommer in om ett par dagar. Har tjuvstartat lite smått i det nuvarande inlägget.. Intressant ämne faktiskt. Undrar vad eller vilka visdomsord från vår tid som kommer att minnas av folk om så där 100 år ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, där ser man. Kollektivt medvetande!
   Eller som man säger"Great minds think alike" =)

   Radera