måndag 1 augusti 2011

Sommar minnen.

 När min dotter var liten gick vi alltid till Skansen på sommaren.
Det årliga skansen besöket var lite av ett måste.
 Även fast det var roligt också. Vi fortsatte med dom besöken ända tills min dotter var vuxen. Och vi har många roliga minnen därifrån.

Betydligt roligare var det årliga besöket på Kolmården. Speciellt
 delfinariet. Även om hela parken är fantastiskt rolig för barn.
Men när vi kom till delfinariet kunde vi sitta där hur länge som helst.
Och där köptes det alltid med någon delfin sak hem också.
Min dotter var galen i delfiner.
 Under flera års tid åkte vi även till Skara sommarland en gång varje sommar.

Vi hyrde campingstuga där en vecka varje år. Vi brukar prata om alla roliga minnen vi har därifrån. Och vi skrattar fortfarande glatt åt många av dom.
Nu när min dotter är vuxen är det hon som åker runt med sina egna barn till olika roliga platser under semestern. Ibland är det skönt för mina gamla ben att slippa ränna runt.
Men när jag tänker tillbaka och minns hennes glädje och allt skoj vi hade, då saknar jag den tiden. Att få uppleva alla dessa platser med hennes lilla hand i min.

Jag skulle önska att jag kunde få uppleva samma saker med mina barnbarn.
Men då jag varken har bil eller körkort är det inte troligt. Det tycker jag är lite synd. För som mormor vill man ju gärna vara med när man ger barnen roliga minnen. Minnen för livet. Som dom jag själv har från min barndom och från min dotters barndom.

6 kommentarer:

 1. Delfinariet var och är något alldeles extra. En gång såg jag deras förställning två gånger samma dag. Även om programmet var tänkt att bli det samma såg delfinerna till att det blev en smula variation!

  En vår på 90-talet for min yngsta dotter och jag med Uppsala Akvarieförening till Kolmårdens akvarium. Där fanns även en vit kakadua en blågul ara och några stora sköldpaddor som man tog ut på gräsmattorna utanför själva anläggningen.
  När kakaduan fick se min dotter flyttade den raskt från sin skötares axel och över på hennes och där ville den stanna. Papegojan gillade inte att skötaren förökte ta tillbaka den. Den vita fågeln hade blivit kär och jag kan lugnt säga att kärleken var besvarad av min dotter!

  SvaraRadera
 2. Du får följa med din dotter och barnen på deras utflykter. På så sätt skapar ni ännu fler gemensamma minnen. Då gör det inget att du inte har körkort själv. Jag tycker också att mina barndomsminnen är bland det käraste jag har.
  Så jag fattar precis vilken känsla du beskriver. :D

  SvaraRadera
 3. Skansen, Kolmården och Skara Sommarland... Riktiga paradis för de små barnen

  Under hela vistelsen på Skara Sommarland så ösregnade det. Det riktigt vräkte ner! Typiskt att det skulle göra det just när VI var där. Vi hade pratat om det så länge och planerat vår resa. Tältet var dyngsurt och hann aldrig riktigt torka mellan varje etapp av vår semesterresa. Vi skulle sedan vidare till Norge. Och vid varje stopp och inbromsning frågade Ted: Är vi inte i Norge snart? Det började han med redan innan vi ens hade hunnit ut ur Eskilstuna. =)

  Hans äldre bröder tyckte att han var enormt tjatig. Om och om igen vrålade han "Jag ser Norge!" eller så frågade han om vi snart inte var där.

  Saknar den tiden ibland, faktiskt
  Kramar i massor / Rozie

  SvaraRadera
 4. BeBest, visst är det härligt med alla underbara minnen. Nu är det många år sedan jag var på Kolmården sist. Men minnena finns ju kvar. =)

  SvaraRadera
 5. Anonym, det är inte så att jag inte vill följa med dom. Det går helt enkelt inte. Eftersom dom har två barn som båda har bilbarnstol. Då får jag helt enkelt inte plats. Tyvärr. Annars hade jag gärna följt med. =)

  SvaraRadera
 6. Saknar också min dotters barndom ibland.
  Även fast det är skönt att man inte är småbarns- förälder längre. Det är ju inte alltid så lätt att vara det. Betydligt lättare att bara njuta av sina barnbarn. Eller hur?
  Bamsekram! =)

  SvaraRadera