fredag 27 maj 2011

Att skriva en bok

Att skriva en bok

[Image]                          Det skrivs så många konstiga böcker nu för tiden. Böcker som är som extra tjocka skvallertidningar. Böcker som skvallrar om kungar, drottningar och andra s.k kändisar. Vad som är konstigast av allt är att dessa böcker faktiskt säljer också. Stora upplagor, som fyller författarnas och utgivarnas bankkonto.
Så nu tänkte jag att det kanske är dags för mig att göra som alla andra. Skriva en bestseller. Det enda jag behöver är tillräckligt mycket skvaller om andra och gärna krydda det hela med lite sex också. Behöver inte vara så mycket, ibland räcker det med en antydan om att det förekommit sexuella utsvävningar.
Visst måste det vara säljbart att rapportera om grannarnas fester. Eller bästa vännernas äktenskapliga problem. Även fast de inte har några superkända namn. Men dom är ju kända för mig. Det räcker väl.
Ett tag funderade jag på att skriva mina memoarer. Men det föll på att de flesta memoarer skrivs av spökskrivare. Var skulle jag få tag på en sån? Vem skulle jag fråga? Michael Jackson eller???
Det vete tusan om jag inte helt enkelt tar och skriver en kokbok. Några smarriga recept och lite snygga bilder så är det klappat och klart. Snabbt och bekvämt. Ja, så får det bli.

(gammalt inlägg från min blogg på AB)

7 kommentarer:

 1. Kokböcker brukar göra gott för författarens och förlagets ekonomi. Alla behöver något att äta och ingen följer recepten men överlever ändå.

  SvaraRadera
 2. Jag är faktiskt helt övertygad om att du skulle kunna skriva en bok! Du är ju alltid full med uppslag. Spamtjejen

  SvaraRadera
 3. Ja och alla recept har funnits i tusentals olika kokböcker under olika namn tidigare.
  Så hur svårt kan det vara? =)

  SvaraRadera
 4. Tack Spammis!
  Ditt förtroende värmer. *sträcker på mig*
  Men innan jag börjar spatsera runt som en stolt tupp måste jag påminna mig själv om att inlägget ju var menat att vara lite skämtsamt ironiskt. =)))

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att du kan antyda att K-G Bergström och prinsessan Victoria har en affär.
  Det tror jag skulle sälja bra.

  SvaraRadera
 6. Vill se nytt!
  /Adam

  SvaraRadera
 7. Anna, vilken strålande ide´!!!
  Samtidigt kunde man kanske antyda att Kungen hade en affär med Runar.
  Det skulle sätta lite extra piff på det hela. =)

  adamoeva, ta det lugnt! Det kommer, det kommer.
  All in good time. =)))

  SvaraRadera