Måndagsbloggen

Måndag igen. Veckorna går alltid så fort på något konstigt sätt.

Måndag och tisdag befann jag mig i någon slags rensnings mani här hemma. Rensade alla skåp, lådor och utrymmen jag har. Bar ut en massa saker till förrådet. Fixade fönstren i stora rummet, vilket innebär att putsa dom och byta gardiner. Det blev jättefint. Men min rygg har protesterat sedan dess.

På onsdag f.m. åkte jag iväg till Eko och köpte de sista födelsedags presenterna till Alex.(mitt barnbarn) Vi hade bestämt att vi skulle fira honom på fredagen. (han har fyllt 9 år)Hann landa hemma och gömma undan presenterna innan han kom från skolan till mig på e.m. Som han alltid gör på onsdagar.

På torsdag kl 3.30 på morgonen, kom mitt mellersta barnbarn Fanny med nattåget. Hon hade några lovdagar från skolan och kom hem för att fira lillebror. Vi var alla lika glada att få umgås med henne i några dagar.

På fredagen möttes Fanny och jag nere på stan. Vi snokade i affärer och shoppade lite. I de flesta affärerna har dom redan börjat plocka fram julsaker.


 Kändes lite tidigt tyckte jag. Men det kanske brukar vara så här tidigt varje år. Vi tog en fikapaus i shoppandet och Fanny hade mycket att berätta om sin nya skola och alla nya vänner. Hon stortrivs så det var verkligen ett bra val för henne. (Hon studerar marinbiologi i Lysekil. Som ligger 74 mil härifrån. Ca 10 timmars resa.)

När vi kände oss nöjda med shoppingrundan satte vi oss i en av parkerna och vilade en stund. Det var +16 grader så ganska skönt väder. Sen kom dottern och plockade upp oss med bilen på väg hem från jobbet.

Vi åkte hem till dom och åt familjemiddag med kaffe och tårta efter. Och så klart fick Alex sina presenter. Hade en rolig och trevlig dag. Kom hem vid 20-tiden. Precis när Idol skulle börja.

Lördagen var solig men "bara" +13 grader ute. Tog en liten promenad och spanade in alla hösttecken. För nu är det verkligen höst. Sent på lördagen eller egentligen tidigt på söndagen, tog Fanny nattåget tillbaka söderut. Men nu är det bara 4 veckor till höstlovet och då kommer hon tillbaka igen.

Söndag, igår, var det dags att välkomna oktober. Den första riktiga höstmånaden. Och som vanligt på hösten drabbas jag av lust att dekorera ute med ljung, prydnads pumpor och ljusslingor. Men jag får nog hejda mig lite. Vänta på nästa pension den 18e. Man behöver ju inte ha allt på en gång. Något som jag alltid får påminna mig själv om. Jag har tyvärr inte begåvats med särskilt mycket tålamod.


I Hedbergska parken nere på stan är det verkligen invasion av fallna löv. Riktig höstkänsla.


Det finns så mycket fint man kan pynta med ute till hösten. Bara för att sommaren är slut behöver ju inte trädgård/uteplats och balkongen vara tom och tråkig.

Den här veckan har jag inga planer, än så länge. Förutom att Alex kommer som vanligt efter skolan på onsdag. Får väl se om det dyker upp något. Annars kan jag bara ta det lugnt och ha en skön vecka.

Ha en fin vecka och ta hand om er.
Vi "hörs" om en vecka igen.
KRAMAR


Kommentarer

  1. En härlig vecka som du haft förutom din rygg då.
    Så mysigt att ha en dag med Fanny på stan.
    Här har de också börjat med julpynt och en massa halloween såklart.
    Ha en lika bra vecka nu.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja just det, det är ju snart Halloween också.
      Det hade jag glömt.
      Barnbarnen älskar ju att klä ut sig då. =)
      Kram

      Radera
  2. Ofta är det så att någon kroppsdel inte gillar när man får lite extra energi att göra något lite större projekt ..men skönt du fick undan de ...trevligt med vecko besök av barnbarn..vi får försöka se de vackra i alla färger å sen det vita med med snön som ljusarupp så tar vi oss igenom de årstiderna oxå ...ha en fin vecka ..hade fint

    SvaraRadera
  3. Kl 8 i morse hade vi bara +1 här. Nu börjar kylan komma.
    Men hoppas att vi inte får snö på en månad eller längre.
    Ha det fint du också.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Ja kylan kryper närmare, det var ju nyss sommar! Julen var i full gång på på de flesta varuhus i veckan...lite tidigt som sagt. Det har ju inte ens varit halloween...
    Kramar från Titti och ett blåsigt Öland

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning