Recept för en kall dag
Det snöar och blåser ute. Och vad passar väl bättre en sån här dag än en varm, mustig gryta. Det här är ett smaskigt recept jag hittade i Allt om mat.
En Marockansk rotfruktsgryta.
En Marockansk rotfruktsgryta.
4 personer Ingredienser
1 | påse blandade rotfrukter, palsternacka, morötter, kålrot, rotselleri, purjolök (ca 1 kilo) |
---|---|
2 | vitlöksklyftor |
3 msk | olivolja |
1/2 dl | tomatpuré |
2 tsk | mald spiskummin |
1 tsk | sambal oelek |
8 dl | vatten |
2 1/2 | grönsaksbuljongtärningar |
1 | burk kikärter (410 g) |
1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken |
---|
2. Fräs grönsaker och vitlök i oljan i en stor kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och sambal och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka under lock ca 10 minuter. |
---|
3. Häll av kikärterna och spola dem i kallt vatten. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 5 minuter. |
---|
4. Servera grytan med matyoghurt och bröd |
---|
Mums så gott det där såg ut.
SvaraRaderaMamma C
Det är riktigt gott. =)
Radera