tisdag 15 maj 2012

När Science fiction blir verklighet.


news-image

Nokias nya idé: Vibrerande tatueringar

Svårt att höra när det ringer? Då är nog Nokias nya patent något för dig. Den finska mobiltillverkaren ska nämligen försöka sig på tatueringar som vibrerar när det ringer.
Patentet har lämnats in till det amerikanska patentverket ”United States Patent and Trademark Office” och idén är alltså att tatueringen ska vibrera så fort det ringer i din telefon, skriver sajten Evertiz.se.
Rent tekniskt sker kommunikationen med magnetiska vågor som skickas från mobilen till tatueringen som sedan vibrerar och signalerar att det är dags att svara. Eller inte svara – man ska nämligen kunna ställa in olika typer av signaler vilket gör att du omedelbart känner vem det är som ringer.
När tekniken kan tänkas lanseras är dock oklart.
Hittade den här annonsen i aftonbladet i morse. Undrade först om det var ett skämt. Ett sjukt skämt. Men det är tydligen allvar. Var ska det sluta någonstans??? När är gränsen nådd? Eller blir den kanske aldrig nådd? 
I går hade jag en lite overklig dag på vissa sätt. Med flera oväntade händelser av mindre trevligt slag. Idag tar jag det säkra före det osäkra och håller mig hemma. Ska tillbringa större delen av dagen med att städa och tvätta. Funderar på att prova ett nytt fisk recept till middag. Det är så mycket spänning som jag orkar med idag.                      


4 kommentarer:

 1. Nästa steg är att mobilen, datorn och teven tatueras in i hjärnbarken och blir en ständigt uppkopplad bredbandstinnitus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemska tanke! Ska man skratta eller gråta?
   Det man skrattar åt idag blir ju tyvärr ofta morgondagens sanning!

   Radera
 2. Jag förstår att du reagerade. Reagerar likadant som du.
  Hoppas fisken smakar. Recept att dela med dig av kanske?
  :D / S.B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1pkt torsk läggs i ugnsform.
   Blanda creme fraiche, riven ost, senap, hackad lök, basilika, oregano, salt och peppar. Bred blandningen över fisken.
   Gratinera i 225 grader ca 30 min.
   Jättegott!!! =)

   Radera