Måndagsbloggen

Veckan har gått fort som alltid. Men känts konstigt jobbig på något obestämbart sätt. Orken har inte riktigt varit på plats.

Men jag är inte sjuk, ta i trä. 

Nu börjar julveckan. Med allt vad det innebär. Julklappsinköp, handla mat, göra en del julmat osv. Ni vet hur det är innan julafton. 

Mina två äldsta barnbarn kommer hem på jullov och det ska bli så härligt att få mysa med dom.

Vi gör saker lite annorlunda i vår familj när det gäller själva julafton. Sedan några år tillbaka firar vi nämligen jul efter mellandagarna. Det blir alltså den 27e. Det fungerar bra för oss. Och är jätteskönt och väldigt stressfritt. Man hinner i lugn och ro träffa de släktingar och vänner man vill. Och behöver inte stressa runt till alla samma dag, den 24e.

En till fördel med det är att man kan köpa de sista julklapparna på mellandags rean.

Så själva julafton "firar" jag själv hemma i lugn och ro. Äter lite god julmat, tittar på tv och bara njuter av lugnet.

En del tycker att det är ett konstigt sätt att fira jul i efterskott. Men det är det som passar vår familj. Så då gör vi så.

Nu under måndagen ska jag börja veckan med en liten shoppingrunda. Julklappar idag och mat imorgon. Så jag slipper släpa på allt samtidigt. Saknar man körkort och bil får man ju gå dit man ska. Och då är man så illa tvungen att dela upp alla ärenden.

Jag har i alla fall tur med vädret idag. För vi ska få sol och plusgrader här. Men än är klockan bara 8 och det är fortfarande kolsvart ute. Så jag hinner dricka mitt kaffe i lugn och ro innan jag ger mig iväg.

Ha en fin julvecka nu.

Och en riktigt GOD JUL till er alla från mig. Jag hoppas ni får det riktigt bra på alla sätt. KRAMAR 🎄😀

 




Kommentarer

  1. Låter som en bra julfirande bara alla är med på det. Allt behöver ju inte vara samma likadant för alla.
    Ha en ny bra vecka nu.
    Kram Carin och God Jul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha en God jul ni också. En spansk jul =)
      Kram

      Radera
  2. Mysko de där hur energin kommer och går å man vet inte varför man ibland blir orkeslös ..ni gör helt rätt att fira jul så som de passar er ..härligt med sol den visade sig här i dag oxå God jul till dig oxå å njut av lugnet ..det ska jag göra på julaftonskvällen när jag kommit hem i från pappa

    SvaraRadera
  3. Ha en riktigt riktigt fin Jul.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning