Måndagsbloggen

Ibland händer det saker som får mig att verkligen bli förvånad. Och att undra hur saker kan bli som de blir ibland. Veckan som gick fick jag ett mejl från Skatteverket som uppmanade mig att göra adressändring då det kommit till deras kännedom att jag flyttat utan att anmäla ny adress.

 Jag har inte flyttat. Har bott i samma hyreshus i 16 år snart. Så jag blev minst sagt förvånad. Nu gav dom mig 14 dagar på mig att komma in med en korrekt folkbokföringsadress!!!



Jag ringde naturligtvis för att tala om att det måste vara ett misstag av dom. Och att jag inte har flyttat. Då visade det sig att hos dom var jag registrerad som sambo med min närmaste dörr granne, Helene!!!!!

För att göra en lång historia kort så nystade handläggaren på Skatteverket upp gåtan om vad som hade hänt. 

Det visade sig att min granne kontaktat dom om att vi fått nya lägenhetsnummer och att hennes nummer blivit fel. Hon skulle ha nr 1 inte 2 som hon fått. (Varför man vänder sig till Skatteverket istället för hyresvärden förstår jag inte)Hon hade lyckats göra handläggaren totalt förvirrad tydligen. Så istället för att registrera varsitt lghtsnr på oss hade vi blivit reggade på samma. Så plötsligt stod vi som sambos. Ja tänk vad en trött handläggare eller kanske en virrig granne kan ställa till med.

Men nu ska det vara löst i alla fall.

Det var en händelse från veckan som gick. 

Det har varit en jobbig vecka, en vecka då jag varit hungrig hela tiden. Jag brukar inte vara det när jag äter LCHF kost. Men konstigt nog har hungern varit konstant hela veckan. Jättejobbigt.



Dessutom har vi ett riktigt vinterväder här igen. Det snöar för fullt. Så mycket att plogen inte hinner med. Jag är såååå trött på snö och kalla vindar nu. Jag vill ha vår. NU!!!

Jag skulle ha haft barnbarnen och deras hundar lördag till söndag. Men där ligger hela familjen i hosta och feber. Igen. Tycker det känns som om det inte var så länge sedan sist. Men i skolan och på jobbet blir man väl utsatt för smitta hela tiden antar jag. Så någon barnvakt blev det inte.

Jag har varit förkyld en gång de senaste 3 åren. Det kanske beror på Corona vaccinet att jag hållit mig frisk. Har fått 5 vaccindoser nu.

Något annat konstigt som hände i veckan som gick var att en bekants dotter tydligen fått ett vikariat på 1 år. Som socialsekreterare. Varför är det konstigt? Jo för att hon inte har någon socionom utbildning. Hon har ingen utbildning alls. Utom 9-årig grundskola. Inte ens en studentexamen. Så hur är det möjligt????

Det känns lite orättvist mot alla som går långa utbildningar och har dyra studielån att någon totalt okvalificerad kan få jobbet.

Usch, så negativ jag låter. Jag skyller på hungern. Haha.

Något annat konstigt är att en person som jag inte haft någon kontakt med på nästan 9 år, då hon bröt med mig för att skydda sina egna lögner. Den personen har plötsligt hört av sig till min dotter och anmält sin avsikt att komma och hälsa på min dotter. Vad???!!!!

Jag reagerade så klart med att fundera på vad hon kan ha för avsikter. För det är ju ett märkligt beteende. Eller hur? Först ljuga, bråka och ställa till det, inte bara för mig utan för flera andra också. Sedan bryta med allt och alla i så många år. Och nu försöka få en träff med min dotter.

Ja, ja, den som lever får se vad som händer.


Så här ser det ut här hos mig idag. Inte ett enda litet vårtecken ännu. Snön ligger fortfarande kvar. Vintern har ju blivit kortare enligt SMHI. Men just nu känns den väldigt lång.

Nu är det dags att ge sig ut på promenad i vintervädret. -11 grader ute här just nu.

 Den nya veckan har börjat. Vi hörs om en vecka igen. Ha en bra vecka och sprid lite glädje till din omgivning, på ditt sätt.

Det behövs. Lite extra glädje kan vi alla hjälpas åt att sprida och sedan få ta del av. KRAMAR 😍😍😍









 

Kommentarer

  1. Oj, det var en del som hade hänt hos dig under veckan som gått.
    Tycker också det var konstigt att man hör av sig till skatteverket om fel lgh.nr. och inte hos hyresvärden.
    Inte kul att vara hungrig och inte få äta 😱🙈.
    Och lite märkligt med att inte ha en utbildning som är så himla viktigt nu för tiden med jobb man söker.
    Verkligen konstigt om man hör av sig efter så många år om man bröt kontakten tidigare på grund av bråk.
    Fy bubblan va snö du har.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Ja Carin, du kan väl skicka lite sol och värme till oss i kalla norrland. :))
    Kram

    SvaraRadera
  3. Men vilket stök och bök med skatteverket drygt när saker å ting strular till sig ...min ena kusin har för 4 gången fått trängselskatt från stholm...hon har aldrig var där ...hon bor i småland ...du får se till att få i dag tillräckligt med fett (bacon avokado makrill smör ) är ju en övergång ...sen brukar de bli bättre med mättnaden ...ha en fortsatt fin vecka

    SvaraRadera
  4. Tack Blondie. =) Ha det fint du också.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

Måndagsbloggen