fredag 3 december 2010

Stress.

Jag har haft möten hela veckan. Och har en del nästa vecka också. Jag får stressa från det ena stället till det andra. Då känns det vad lugnt och stressfritt mitt liv är i vanliga fall. Vad bra jag brukar ha det. Genast uppskattar jag och njuter av min vardag på ett nytt sätt. Som min katt Yama som njuter av att ligga och spinna i fönstret mens hennes syskon är ute i snön. Det gäller att hitta den rytm i livet man trivs med. Både för katt och människa. 

Häromdagen klagade jag på min brist på julkänsla. Och saknaden efter stämningen jag hade förr. Men egentligen så är det inte bara julkänslan som försvunnit. Även stressen är borta. Jag har redan handlat alla klappar. Så jag behöver inte stressa runt på affärerna och trängas med alla i julruschen. Till och med skinkan är inhandlad och ligger i kylen. Jag har kanske inte tappat något när allt kommer omkring. Jag har bara lärt mig att varva ner och inte stressa runt.

Jag kanske har börjat ta efter mina katter. Katter är kloka djur som vet hur man njuter av livet. Jag ska kanske lägga mig och spinna i fönstret ett tag jag också. Bättre kan man knappast ha det.

 

1 kommentar:

  1. PRECIS så där känner jag det också!! Jag måste lära mig av katten .. tagga ner .. ta mig tid att njuta, vila och må gott. När ska jag annars göra det om jag inte gör det nu??

    Små stunder av totalt INGENTING .. stå i fönstret bredvid irländska Milly och titta på underverket utanför med fåglar, konstiga människor och .. om vi har tur .. ett gäng hjortar eller sitta med schalen om axlarna och med en bok som behöver läsas och katten spinnande i knät. Det är mer värt än ett nydammat hem .. eller hur??

    Och julstämning?? Jag vet inte om det finns äkta sådan mer .. ???

    SvaraRadera