Måndagsbloggen

Årets hyreshöjning här hos oss är inte färdigförhandlad än. Men det var sagt att fastighetsägarna över nästan hela landet ville höja hyrorna med 12%. Säkert det som var utgångsbudet här också. Men det går självklart inte hyresgästföreningen med på.

På andra platser där hyresvärdarna velat höja så mycket har höjningen till slut hamnat på mellan 5-7%. Det är ju mycket ändå. För mig skulle en sån höjning som tex 6% innebära 350 kr mer varje månad. 

Många bäckar små blir en stor å säger man ju. Och precis så är det. Elpriserna har varit skyhöga den här vintern. För att inte prata om matpriserna som fortfarande är oskäligt höga. Bensinpriserna likaså. 

Var ska man ta alla pengar från? Det har ju inte varit någon höjning av pensionen. Den lilla höjningen vi fick förut var ju löjlig. Symbolisk kan man väl kalla den för den åts upp av skatten. Så var det i alla fall för mig.

Dessutom har mediciner och läkarvård blivit dyrare. Läkarvård kostar olika mycket i olika regioner. Men i vår region, Västernorrland, kostar ett läkarbesök 300 kr nu.

Som om man inte redan gick på knäna! Det är ju inte klokt!!!

Ja,som ni märker är jag på lite ilsket gnäll humör idag. Jag vet att inget blir bättre av att man gnäller. Så nu ska jag sluta med det.

Nu till något helt annat. Här hos oss börjar sportlovsveckan idag. Min dotter arbetar två dagar till innan hon kan ta ledigt. Så jag ska vara med Alex(barnbarnet) idag och imorgon. Idag blir det hemma hos dom. För att Alex ska ha en av sina kompisar hemma. Men imorgon kommer Alex hem till mig.

Det blir korta dagar. För svärsonen jobbar bara till 15 måndag och tisdag. Sen på tisdag kväll åker dom upp till fjällen för resten av sportlovet. Dom brukar göra det varje sportlov. Men nu har dom bara ett barn med sig. Eftersom de stora barnen inte bor hemma längre.

Så jag får en ganska lugn vecka verkar det som. Vilket känns skönt.

Här har vi dis och dimma mest hela tiden. Men temperaturen ligger på en eller ett par plusgrader. Så snöhögarna krymper ihop dag för dag. Härligt.

Det finns alltså hopp om att den här vintern äntligen börjar tappa sitt grepp om oss. Och äntligen gå mot sitt slut. Man kan ju alltid hoppas på en tidig vår. 

Jag ska ta och bege mig av strax. Mot Alex och dagens barnpassning.

Önskar er en riktigt fin vecka nu. Ha det bra. Vi "syns" om en vecka igen. KRAMAR 






Kommentarer

  1. Såg på nyheterna i morse hur maten bara höjs där hemma i Sverige. Har även läst hur de höjer hyrorna lite varstans i landet till de mest orimliga priser. Och sedan sjukvården på allt detta med. Var ska det sluta någonstans.
    Ha en ny bra vecka och härliga dagar med barnbarnet.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Carin. Ha det bra du också.
      Kram

      Radera
  2. ja du ...att bo borde inte var så dyrt tycker man ..om de ska höja varje år så vad kommer hyran ligga på om 20 år då fy säger jag. .härligt med barnbarn förstår jag hoppas ni hade det trevligt i går å i dag tisdag ..jag saknar solen ..grått här oxå ..ha en fortsatt fin vecka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du haft en fin vecka också.
      Kram

      Radera
  3. saknar att du bloggar lite fler gånger i veckan ...men man ska så klart känna för att kludda oxå ..ha en fin helg

    SvaraRadera
  4. Vad skönt det känns att faktiskt vara lite saknad av någon.
    Skriver inte så ofta för jag tycker inte jag har något intressant att skriva om.
    Det händer inte så mycket här.
    Får se om jag får mer att skriva om till våren när livsandarna vaknar igen.
    Hoppas du har det fint Blondie.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning