Måndagsbloggen

Vilken vecka det har varit. När det gäller vädret. Det har ju kommit otroliga mängder regn och orsakat översvämningar lite överallt runt om i Sverige. Hos oss här i norra delarna av landet också.

Det blev ingen Stockholms resa för mig. Som jag hade tänkt. Alla tåg söderut är inställda ända till slutet av veckan till att börja med. P.g.a. ovädret som fick marken att rasa med tågspår och allt. Reparationsarbetet håller på för fullt. Men de vet inte säkert när det är helt klart så tågtrafiken kan släppas på igen.

Jag har varit hemma under skyfallen som kommit och gått. Inget väder att vara ute i om man inte behöver. Som tur är har jag inget jobb att gå till. Ibland är det verkligen skönt att vara pensionär. 😃

På fredagen träffades närmaste familjen på stan för att gå på restaurang och fira det äldsta barnbarnet, Viktor, som fyllde 18 år. Och som dessutom tagit körkortet på sin födelsedag. Inte illa.



Vi hade en jättetrevlig kväll på en helt fantastisk restaurang (Blackstone) med supergod mat och supertrevlig personal.




Man får in varma stenar och så får man grilla sin mat själv vid bordet. Man får en bricka med alla tillbehör, strips, sallad, såser och annat man beställt. Alla var väldigt nöjda med maten.

                                              Födelsedags"barnet"

                                    Alex åt inte grillat han valde pizza istället.

                                Fanny som fyller 16 år på onsdag.

Efter all god mat bestämde dottern och jag att vi skulle ta en promenad tillsammans på lördagen. Så det gjorde vi. Hade inte satt på stegräknaren. Men det blev en runda som fram och tillbaka är lite över milen. Självklart hade jag, som är något av en soffpotatis, träningsvärk på söndagen.

Söndagen regnade det igen. Men idag är det uppehåll. Lite växlande molnigt och +20 ute just nu. Bättre väder än det varit på länge faktiskt.

Jag funderar på att ta mig ner till Bibblan och låna lite nya böcker.

Hur ser resten av veckan ut? Onsdag är det familjemiddag igen för att fira Fannys 16 års dag.  Men inte på restaurang den här gången. Sen på fredag flyttar hon till Lysekil där hon ska studera i 3 år. Föräldrarna ska köra dit henne och packningen. Så jag ska vara hemma hos dom med Alex och hundarna fredag-söndag.

Herregud vad jag kommer sakna henne när hon är borta. Det tar nog ett bra tag att vänja sig vid att hon är så långt borta. Med bil är det 74 mil från oss till Lysekil. 

Men det blir ju ett roligt äventyr för henne förståss. Och hon kommer så klart hem på skolloven. De längre loven i alla fall. Men det behöver jag inte tänka på just nu. Än har vi några dagar kvar.

Titta vilka fina svampar som sticker upp ur mossan här.


Man blir på glatt humör av att hitta såna fina godsaker ute i skogen.

Fast jag vill ju inte att det ska vara höst riktigt än. Vill ha mer sommar först. För sommaren kom ju av sig och regnade bort.

Nej, nu är det dags att börja den här dagen på allvar.

Ha en riktigt bra vecka nu. KRAM 😃



 

Kommentarer

  1. Fy sjutton vad Hans förstörde när han härjade omkring i landet.
    Så skoj att han fick sitt körkort på sin 18-årsdag ditt barnbarn. Vilken trevlig restaurang ni var på med.
    Förstår att det blir tomt när barnbarnet flyttar nu för skolstudier.
    Vår grabb hade hittat massor av gula kantareller när de var ute i skogen i helgen.
    Ha en bra vecka nu och vi får hoppas på mera solglimtar hos dig.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Carin. Ja ni vet ju verkligen hur det är att ha barnbarnen långt borta.
      Jag hoppas att man vänjer sig snabbt.
      Ha en bra dag.
      Kram

      Radera
  2. Lät super nice att grilla sin mat på varma stenar ..grattis till killen å hans körkort ...tror de är svårare att ta än när en annan var ung ..ja du den där hans han härjade runt med både regn och blåst ..mycket vatten i älven här nu ..även i ån ..så änderna får böja huvudet åt sidan för att kunna simma under lilla bron i ån utanför ...hojtar till sen vad jag tyckte om boken ...du kan även se lite av hans tankar om mat sova och motion på hans instagram ...ha en fin vecka å njut av ytterligare ett kalas ..hade fint

    SvaraRadera
  3. Tack Blondie. Och tack för boktipset. Ha det fint du också.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning