Måndagsbloggen om lite allt möjligt

Ännu en vecka har gått och nu börjar en ny.

 Det har varit en vecka med toppen väder. Soligt och varmt, knappt ett endaste litet moln på himlen. Så äntligen har jag kunnat sitta ute utan jacka. Och utan att frysa. 

Grannen och jag satt ute och fikade och surrade en stor del av förmiddagen i lördags. Det var så mysigt. Riktig sommarkänsla.

Solen har gett mig ny energi tror jag. Så jag har ägnat en stor del av veckan som gick åt att röja och fixa hemma. Möblerat om lite. Burit ut saker jag inte behöver just nu till förrådet osv. Så skönt att få allt gjort. Och tänk vad lite det behövs för att det ska kännas nytt och fräscht hemma.

Vår och sommar brukar jag ha en s.k. katt trappa utanför ett av fönstren. Så att katten kan komma och gå som hon vill. Skönt både för henne och för mig. 



Ungefär en sån som på bilden här ovanför. Det brukar aldrig vara några problem. 

Men i år får jag tyvärr strunta i att använda kattrappan. För direkt jag öppnade upp när det blev sol och varmt. Fick vi påhälsning av 2 främmande katter. Jösses vilken cirkus och vilket liv när katten ska försvara sitt hem mot inkräktarna. Tur att jag var hemma. 

Sen har samma katter försökt komma in en gång till. Så jag kan helt enkelt inte ha trappan där i år. Tyvärr. För tänk vad som skulle kunna hända om jag inte var hemma just när de påflugna katterna tog sig in. Komma hem och hitta ett hem i kaos, inte så kul. 

Häromdagen när brevbäraren kom körande upp på gården och klev ut ur bilen, släppte handbromsen. Så bilen brakade in i  vårt staketet som gick sönder. Och fortsatte sen in i grannens syrenhäck. Där den blev stående. Tills den bärgades bort ett par timmar senare.

Stackars brevbärare, ingen kul dag på jobbet. Idag har vi hantverkare här som håller på att laga staketet. Men grannens nermejade syrener är det nog inte mycket att göra något åt. 

Jag undrar om Post nord får betala något för missödet. Eller om det går på fastighetsägarens försäkring?

Såg att vi ska få några regniga och kyliga dagar nu. Men sen blir det fint till helgen igen. Läste på SMHI:s hemsida att juli och augusti beräknas bli riktigt varma i år. Upp mot +30 grader i augusti. Medeltemperatur alltså. Så det kan bli ännu varmare än så.

Så nu har jag beställt en ny liten air cooler.


Min bror har en sån. Man fyller den med vatten. Och den kyler ner rummet riktigt snabbt fast den är så liten. Det kan ju behövas om vi får en super het sommar. 

Nej nu har jag suttit och svamlat om ingenting en evighet tror jag. Sorry. Men man kan ju alltid strunta i att läsa om det blir för tråkigt.

Nu ska jag i alla fall avsluta och göra något annat. Kolla in på lite bloggar hos er andra bl.a.

Ha en finfin vecka nu. KRAMAR

Kommentarer

  1. Det räcker med din egna katt förstår jag. Några inkräktare vill man inte ha.
    När jag var ung hade jag en kompis som glömde lägga i handbromsen på sin pappas bil som han lånat. Vi var vid en sjö och skulle bada och parkeringen låg i en backe. Bilen stod i en trädgård som låg vid parkeringen när vi badat klart och skulle åka hem igen. Staketet var ner mejat där med.
    Ha en ny bra vecka.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man vet aldrig vad som kan hända. Man får vänta sig det oväntade.
      Ha det bra du också.
      Kram

      Radera
  2. Kul inlägg dock tråkigt för den som körde postbilen, sånt händer! Jamen nu är du laddad för en HET sommar. Helgen har varit helt galen här med turister, en föraning om vad som komma skall om man säger så...
    Vårkram från ett soligt Öland & Titti

    SvaraRadera
  3. Ja turister är väl ett nödvändigt ont antar jag. Här uppe har vi mycket tyska turister.
    Dom gillar väl den norrländska naturen.
    Kramar till dig Titti =)

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen rolig syn

Äntligen Fredag

En liten varning