Inlägg

Visar inlägg från november, 2014

Första advent

Bild
Ha en riktigt mysig första advent idag. Jag ska bara vara hemma och njuta av friden. Efter en hektisk vecka är det skönt att bara vara. Solen skiner och det är -1 ute. Men jag håller mig nog inne och dricker kaffe och knaprar i mig ett par pepparkakshjärtan. Kan inte bli mycket bättre än så........för mig. =)

Den Osynliga kvinnan.

Bild
Jag har äntligen hittat mig själv. Nu förstår jag vem jag är. Jag är den osynliga kvinnan! Typiskt att när jag hittar mig själv så syns jag inte. Jag har kommit fram till att det är den jag är genom att studera hur andra människor behandlar mig. Det tas för givet att jag ska göra allting. Och det tackas aldrig för det jag gör. Självklart inte, eftersom allting uträttas av en osynlig hand. Jag skulle kunna ta upp en massa exempel. Men varför bry sig om det. Jag är ju lika osynlig ändå. Känns skönt att veta vem man är.

Torsdag

Bild
Torsdagen har anlänt, med regngrå himmel och bara en ynka plusgrad. Jag vaknade alldeles för tidigt idag. Blev väckt av min kära kattmaffia som ville gå ut. Nu efter några timmar känner jag mig riktigt pigg. Det här blir nog en bra dag. Tror jag ska ge mig iväg och shoppa lite. Se om jag hittar några julklappar till barnbarnen. Bara fem veckor kvar till jul. Tomten är redan på väg. Ha en bra (och glad) Torsdag!

Absolut ingenting

Bild
  Det är regnväder ute fortfarande. Tråååkigt. Jag borde göra en massa saker idag egentligen. Men jag har varken energi eller lust. Så jag gör absolut ingenting alls. Tänkte bara titta in en snabbis här på bloggen. Och önska alla en skön Söndag. Innan jag fortsätter att göra absolut ingenting.

100 åringen har vaknat

Bild
Känner mig verkligen som 100 år idag. Började dagen med Alvedon. Tror att huvudvärken kan bero på gråvädret. Det är bara att gilla läget. Inget annat att göra än att försöka vila bort värken. Hoppas det släpper snart. Men jag håller mig på hemmaplan idag. Har en massa fotoalbum och pärmar som väntat på att göras i ordning. Passar på att göra sånt idag. Men först ska jag lägga mig och blunda ett tag. Vänta på att värktabletten ska börja verka. Förhoppningsvis. Hoppas ni har en bra Lördag. Bättre än min verkar bli. =)

Tröst mys

Bild
Idag har det varit en tung dag. Sorgen och saknaden har legat som en stor värkande klump inne i mig. Men nu skakar jag av mig så mycket jag bara kan. Tröstar mig med lite Fredagsmys i tv soffan. Ska unna mig en stor Banana split och lite Idol. Imorgon är en ny dag. Imorgon mår jag nog bättre.

Inställda planer.

Bild
Dagens planer blev oväntat inställda. Vilket jag upplevde som väldigt störande först. Men sedan insåg jag att det ju ger mig möjlighet och frihet att göra vad jag vill istället. Ska bara klura ut vad det kan vara först. 
Bild
Ovanstående är visserligen ett skämt, jag vet. Men lite verkligt är det ändå. Hela familjen sitter i samma rum men utan att prata eller ha ögonkontakt med varandra. Alla sitter istället och fingrar på sin telefon, i-pad eller laptop. Dagens samtalsämne är oftast något roligt Youtube klipp eller något på twitter. Det märkliga är att man inte upplever det som om man har mindre kontakt med familj och vänner. Tvärtom känns det som om man har mer kontakt via nätet än man hade innan. Så upplever jag det i alla fall. Vilket kan bero på att jag har familjemedlemmar som bor i andra länder. Men lite hyfs kan man ju visa i sociala sammanhang i alla fall. Man kan ju låta bli att ta fram mobilen när man är borta eller om man har sällskap hemma. Tycker jag (som oftast är ensam och som sitter med min mobil eller laptop mesta delen av tiden ) Från det ena till det andra, så har snön som hade kommit regnat bort totalt. Från -5 och snö till +5 och regn. Grått trist väder. Om det

Snön ligger kvar

Bild
Snön ligger kvar på gatan utanför och det är ett par minusgrader. Jag går omkring och planerar och längtar till julen. Bara drygt tre veckor kvar till första advent ju. De tre veckorna kommer att flyga iväg i ett huj. Jag har faktiskt redan köpt de första julklapparna. Men bara några stycken, inte alla. Det kommer att bli svårt att fira jul utan mamma. Men samtidigt känns det som en tröst. Att få riktigt "gosa in sig" i något som hon var en så stor del av. På något sätt känns hon närmare då. Idag kommer mitt mellersta barnbarn hit och ska sova hos mormor. Vi ska göra Tacos och ha en riktigt mysig lördag. Ha en riktigt mysig helg ni också! Tänd lite levande ljus. Och unna er något riktigt gott.  =)

God morgon!

Bild
God morgon bloggen! Har just ätit frukost och avnjuter som bäst min andra kopp kaffe. Snön ligger kvar här och vi har -5 grader just nu. Det är lite mysigt att tassa upp på morgonen och tända levande ljus. Sitta och fika och se hur det så sakteliga ljusnar därute. Alla årstider har sin tjusning. Idag ska jag handla lite och så ska jag äta lunch med min svägerska. Det är skönt med ett litet avbrott i vardagen ibland. Speciellt när allt har varit extra tungt en tid. Kan ni tänka er att min döda mamma kan få kravbrev från elbolaget fast vi sagt upp elen och anmält hennes dödsfall. Sen finns det andra, som Radiotjänst, som återbetalar det dom fått in innan autogirot spärrades. Men då sätter de in pengarna på ett icke längre existerande konto. Så dom pengarna kommer ingen ändå åt. Tur att det inte rör sig om några stora summor. *suck* Man undrar hur deras rutiner fungerar. Jag trodde att jag skulle kunna släppa allt det här praktiska med mammas dödsbo nu. Men tydligen

Första snön har kommit

Bild
Första snön kom här igår. Det är minusgrader så den har legat kvar och frusit till. Men den första snön brukar ju aldrig ligga kvar särskilt länge. Jag vet inte varför, men jag tycker alltid att det är något speciellt med den första snön varje år. Då myser jag med tända ljus, varm choklad och pepparkakor. Och nu är det bara 25 dagar kvar till första advent. Ser fram mot att få börja julpynta. Det har antagligen något med mammas bortgång att göra. Jag har ett större behov än vanligt att göra det ombonat och mysigt omkring mig. Någon slags tröst finner jag i det. Jag hittade en så fin dikt på facebook. Har ingen aning om vem som skrivit den. Men den passar så bra just nu. Do not stand at my grave and weep, I am not there I do not sleep. I am in a thousand winds that blow, I am the softly falling snow, I am the gentle showers of rain. Do not stand at my grave and cry, I am not there. I do not die. Visst är den fin? Och det är så sant att våra anhöriga  so