Inlägg

Visar inlägg från november, 2013

Ledig idag.

Bild
Fredagen är här! Och jag har blivit oväntat ledig. Kunde inte vara bättre. Tänker städa lite här hemma. Och sedan ägna resten av dagen åt att göra ingenting och allt som faller mig in. Det där "allt som faller mig in" vet man aldrig vad det kan tänkas vara. Det är det som är det bästa med det. Sedan kommer jag att spendera resten av helgen med mitt barnbarn. Det ser både hon och jag fram mot. På Söndag är det första advent. Jag har satt fram mina adventsstakar och hängt upp min stjärna. Det är jättemysigt. Jag och barnbarnet ska tända ljus och ha adventsfika med lussekatter och pepparkakor. Precis som det ska vara. Och kan ni tänka er att jag har fått en adventskalender! För vuxna. Alltså inte med godis i, utan med saker i. Jag är väldigt nyfiken på att få börja öppna den. Hoppas att ni alla får en trevlig helg! Och en riktigt skön första advent!

En mörk Måndag morgon.

Bild
Jag hatar att stiga upp när det är kolsvart ute. Golven känns kalla och helst av allt vill jag bara krypa ner i min varma säng igen. Den här årstiden är de mörka morgnarna verkligen jobbiga tycker jag. Så direkt jag stiger upp tassar jag omkring och tänder levande ljus. Och då förvandlas plötsligt den tidiga, mörka och kalla morgonen till något helt annat. Då blir det plötsligt en riktig: Jag äter min frukost vid levande ljus och njuter en stund av morgon friden innan dagen sparkar igång. Tänk vad lite som behövs egentligen.

Redan Fredag

Bild
Oj, så fort den här veckan har gått! Den har bara rusat förbi. Blev lite förvånad när jag insåg att det ju faktiskt är Fredag redan. Jag har haft en intensiv och stressig, men givande, vecka. Nu ska det bli skönt att bara koppla av hela helgen. Om jag har tålamod att bara ta det lugnt förståss. Det återstår ju att se. Apropå att tiden går så fort, så är det första advent nästa helg. Det känns som om julen närmar sig med stormsteg. Det får den gärna göra, inte mig emot. För jag har redan köpt alla julklappar.  Tidigt? Jag vet. Har aldrig varit ute i så god tid förut. Men det känns skönt att veta att jag kan koppla av och ta det lugnt. Och slipper vara ute och trängas med tusentals andra i den värsta julruschen sedan. Jag avskyr den där trängseln i julhandeln med sönderstressade människor som verkligen inte är särskilt vänligt inställda till varandra. Julefrid, jo jag tackar! Det är snarare julestrid! Men idag är det som sagt var Fredag. Dags att sätta på sig s

Äntligen en ny dag.

Bild
Måndagen är äntligen över.  Den var inte en av mina roligaste dagar precis. Jag hade en sån där dag då allt bara misslyckas. Jag rev ner saker, jag snubblade och ramlade i en trappa, mina pengar som skulle finnas på kontot var inte insatta osv. Och det värsta av allt: Jag hade tid hos tandläkaren. Inte något jag gillar, jag ryser bara jag tänker på tandläkaren. Men nu är det över. Det är Tisdag och nästa tandläkarbesök är inte förrän i Januari. Skööönt! Dagens enda irritationsmoment hittills har varit min kära gamla mamma. Hon förstår inte att batteriet i hennes hörapparat är slut. Så hon ringer upp och hojtar hallå i mitt öra. Hör inte att jag svarar utan lägger på och ringer upp igen. Efter att hållit på så i 10 minuter förstår hon äntligen att det kanske är hörapparaten det beror på att hon inte hör något. Men på 10 minuter har hon hunnit ringa ett oändligt antal gånger. Och mina nerver är på bristningsgränsen. Nu ska jag ge mig av till Elgiganten. Ska va

Sååå trött idag.

Bild
Jag är trött, jag har lite ont i magen. Kaffet blev för starkt och ägget kokade för länge. Golvet är kallt. Jag skulle vilja stanna kvar i sängen. Datorn krånglar och låser sig och jag har inget tålamod. Om en timme ska jag vara hos tandläkaren. Det är MÅNDAG! Jag längtar efter Tisdag. *suck*

Härliga Fredag!

Bild
Det är Fredag! Det kommer att bli en riktig toppendag. Jag ska ut och shoppa med en väninna. Ta en fika på stan och bara njuta av dagen. Ikväll har jag en date med mig själv. Vi ska ha lite fredagsmys framför tv:n. Det blir inget vin, men definitivt något riktigt gott att äta. Resten av helgen har jag inte planerat någonting alls. Ska bara göra det jag känner för. Så skönt att följa sina infall utan att planera något i förväg. Trevlig helg! 

I feel good!

Bild
Idag ska jag ha sällskap av dotterns hundvalp. Det ska bli riktigt kul. Jag tror att jag ska passa på att städa lite när jag ändå är hemma hela dagen. Min rygg är bra igen (peppar peppar ta i trä) Efter att jag blev frisk igen har jag drabbats av något slags effektivitets-virus. Jag har t.o.m. köpt så gott som alla julklappar redan. Bara två klappar kvar att inhandla. Och det är inte ens december än. Jag får passa på att utnyttja det här "Duracell beteendet" så länge det varar. Det är riktigt skönt att få så ovanligt mycket gjort på så ovanligt kort tid. Jag älskar att vara så här energifylld och pigg. Önskar er alla en riktigt bra och energifylld dag! =)

Grattis på Fars dag!

Bild
Grattis på Fars dag Pappa!  Jag saknar dig mer än ord kan säga. Du är fortfarande min absoluta favoritperson. Det finns ingen som kan ta din plats. Tack för att just du var och är min pappa! Jag älskar dig!

Jag är en gnällspik idag!

Bild
Känner mig som Butter idag, sur och gnällig. Jag har haft ont i ryggen i ett par dagar. Varit tvingad att hålla mig i stillhet, äta värktabletter och bara vila och ta det lugnt. URTRIST!!! Jag är dålig på att vara sjuk. Hatar att bara ligga. Blir rastlös och uttråkad efter bara en liten stund. Och sen blir jag sur och gnällig. Kan inte ligga och läsa eftersom jag inte kan hålla upp armarna mer än korta stunder. Kan varken stå, gå eller sitta mer än korta stunder. Det enda jag kan göra är att ligga och glo på tv. Och det vet ju alla att hur många kanaler man än har så finns det ju aldrig något att titta på. Jag har sett en massa konstiga program som jag aldrig skulle tittat på annars. Mitt förfall är totalt. Ringde till mamma för att gnälla av mig lite. Men det var inte mödan värt. Glömde att mamma ju de senaste åren, sen hon blev gammal, alltid kopierar allt. Det jag har, har alltid hon också. Det spelar ingen roll vad det är. Huvudvärk, feber, ryggont eller

Konstigt vad pigg jag är idag.

Bild
På Måndagar brukar man ju vara lite extra trött efter helgen. Men just idag känner jag mig pigg som aldrig förr. Mitt humör är på topp av någon, för mig dold, anledning. Känner mig glad och förväntansfull. Och full av energi. Just nu när jag skriver det här kom jag att tänka på en sak. Det är kanske min nya diet som börjar ge effekt. Går ju in på vecka 3 med den nu. Oavsett vad det beror på så mår jag i alla fall jätte bra! Till er som fortfarande inte gillar Måndagar. Det är bara några dagar kvar till Fredag. Så håll ut!

Åh vilken härlig dag.

Bild
Minusgraderna ute håller i sig idag verkar det som. Men mitt krånglande element fungerar igen (peppar,peppar, ta i trä) så det är varmt och skönt inne. Jag är på ett strålande humör idag. För jag väntar på mitt barnbarn som ska komma. Hon ska vara hos mig hela helgen. Vi ska hitta på en massa bus och vi ska ha en massa mys också. Jag har förberett och bunkrat upp med en massa godsaker och film och pyssel m.m. Så den här helgen bryr jag mig inte ett dugg om vad det är för väder ute. För jag har ju mitt solsken här inne. Hoppas att ni också får njuta av solen i helgen. Ute och inne. =)